Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Poljaki slavnega rojaka selijo v Barcelono

Robert Lewandowski bi po napovedih iz domovine poleti zapustil bavarskega nogometnega velikana Bayern. Prvi mož Bavarcev Oliver Kahn ni zaskrbljen.
Za Roberta Lewandowskega bi bila Barcelone tretji klub iz razreda največjih in najbogatejših po Borussii Dormund in Bayernu. FOTO: Christof Stache/AFP
Za Roberta Lewandowskega bi bila Barcelone tretji klub iz razreda največjih in najbogatejših po Borussii Dormund in Bayernu. FOTO: Christof Stache/AFP
G. N.
12. 4. 2022 | 09:15
12. 4. 2022 | 09:44
1:27

Robert Lewandowski in Bayern še nista našla dogovora o podaljšanju pogodbe. Na Poljskem, domovini najboljšega Bayernovega strelca, so prepričani, da zato, ker se je 33-letni napadalec odločil, da bo po koncu sezone odšel v Barcelono.

»Telewizja Polska« je kot enega od razlogov za selitev najslavnejšega poljskega nogometaša navedla njegovo nezadovoljstvo nad tem, da Bayern ni posebej zavzet pri pogajanjih o podaljšanju pogodbe, ki se mu izteče konec naslednje sezone (2023).

Prvi mož Bayerna Oliver Kahn je o načrtovanju moštva in podaljšanju pogodb z veterani, med katerimi sta še vratar Manuel Neuer (36 let) in kapetan Thomas Müller (32), za bavarski dnevnik »Münchner Merkur« povedal, da ni zaskrbljen.

»Dokler trajajo pogovori, sem sproščen. Ne bomo dopustili pritiskov od zunaj,« je povedal nekdanji vratar in kapetan bavarskega velikana. Bayern drevi čaka prvi veliki izziv v tej sezoni. Na četrtfinalni povratni tekmi lige prvakov bo na domači Allianz Areni poskušal nadomestiti zaostanek z 0:1 proti Villarrealu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine