Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Podpredsednik Surinama v slačilnici izplačal nagrado tekmecem

Disciplinska komisija nogometne konfederacije Severne in Srednje Amerike ter Karibov (Concacaf) je odprla preiskavo viralnega posnetka.
Ronnie Brunswijk (na fotografiji levo) je navdušen nogometaš. FOTO: Facebook
Ronnie Brunswijk (na fotografiji levo) je navdušen nogometaš. FOTO: Facebook
24. 9. 2021 | 13:00
24. 9. 2021 | 18:54
2:56
Ta prikazuje surinamskega podpredsednika Ronnieja Brunswijka, kako deli denar nogometašem honduraške Olimpie po tekmi z Interjem Moengotapoejem. Vse lepo in prav, če ne bi bil Brunswijk tudi lastnik kluba, ki ga je Olimpia na obračunu celinskega pokala premagala s 6:0. Inter je tekmo končal z deseterico po rdečem kartonu v 81. minuti, ko je bilo na semaforju že 0:6.

Brunswijk je brez majice navdušen delil denar v slačilnici gostov, v dar pa je prejel še dres Olimpie.

image_alt
Politik, kriminalec in nogometaš z Interpolovega seznama


»Zelo smo zaskrbljeni nad vsebino posnetka, ki kroži po družbenih omrežjih in ki pod vprašaj postavlja integriteto tekme lige Concacaf med Interjem in Olimpio. Primer je predan disciplinski komisiji Concacaf, ki bo izpeljala uradno preiskavo,« so zapisali v izjavi za javnost pri krovni zvezi.



Da bo mera polna, je 60-letni Brunswijk na štadionu Paramaribo tekmo v vrstah Interja celo začel v prvi postavi in postal najstarejši igralec z odigrano tekmo v mednarodnih klubskih tekmovanjih. V 54 minutah, ki jih je preživel na zelenici, je moči združil tudi s sinom Damianom Brunswijkom. Mediji v Hondurasu so sicer menili, da je bilo vedenje domačinov, sploh ker je igral tudi 60-letni lastnik, »nespoštljivo«. Kaj nas čaka na povratnem dvoboju, ki ga bo v torek gostil San Pedro Sula?


 

Nagradil jih je za izvrstno predstavo


»Olimpia je odigrala tekmo na izvrstni ravni in zasluženo slavila. Zaradi covida skoraj vse leto nismo mogli igrati tekem, zato sem hvaležen Olimpii, da je prišla v Surinam. Izkazal sem jim svojo hvaležnost, ne vem pa, kdo je to posnel in objavil,« je honduraški Radio America citiral surinamskega podpredsednika Brunswijka. Na svojem profilu na facebooku je tudi zatrdil, da želi odigrati še kakšno tekmo, saj se čuti pripravljenega. »Od malih nog sem privrženec nogometa, ki je moj hobi. Dokler bom v formi, bom še naprej igral za Inter Moengotapoe,« je dodal ambiciozni politik, ki je zmago s 6:0 označil za »korektno«. Radio America je poročal, da je v slačilnici Olimpie razdelil 3300 dolarjev ali dobrih 2800 evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine