Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Podajalcu bo pripadlo četrt milijarde evrov v petih letih

Joe Burrow je postal najbolje plačani igralec v NFL v zgodovini. Pri moštvu Cincinnati Bengals bo letno zaslužil 51,2 milijonov e rov
Joe Burrow je postal najbolje plačani igralec ameriškega nogometa. FOTO: Mark Konezny/Usa Today Sports
Joe Burrow je postal najbolje plačani igralec ameriškega nogometa. FOTO: Mark Konezny/Usa Today Sports
G. N., STA
8. 9. 2023 | 11:42
0:27

Podajalec Joe Burrow je po novem najbolje plačani igralec v NFL v zgodovini. Z moštvom Cincinnati Bengals je podpisal petletno pogodbo v skupni vrednosti 256 milijonov evrov, oziroma 51,2 milijonov € na leto, poročajo ameriški mediji.

Šestindvajsetletni Burrow je Cincinnatti leta 2022 popeljal do finala oziroma super bowla, kjer pa so se tesne zmage veselili Los Angeles Rams. V sredo je igralec povedal, da namerava celo kariero igrati za moštvo Bengals.

Nova pogodba mu zagotavlja najmanj 204 milijona €, ostalo je odvisno od učinka ekipe na igrišču.

Burrow je v zadnji sezoni zbral 68,3 odstotka točnih podaj, ekipa pa je z njimi osvojila 4475 jardov na igrišču in dosegla 35 polaganja »touchdownov«. V rednem delu sezone je Cincinnatti na 16 tekmah dosegel 12 zmag in slavil v severni diviziji konference AFC.

Vnovič je bil Cincinatti blizu super bowlu, a jih je za naslov v ligi AFC s 23:20 ugnal Kansas City, ki je kasneje osvojil tudi lovoriko.

Burrow se je ekipi pridružil leta 2020 kot prvi izbor na naboru lige. V uvodni sezoni je zaradi poškodbe kolena nastopil le na 10 tekmah in s podajami poskrbel za 13 »touchdownov«, skupaj pa v treh letih za 82 in osvojenih 11.774 jardov igrišča.

Cincinnati bo letošnjo sezono začel v nedeljo proti Clevelandu.

Pred Burrowom je bil najbolje plačani igralec lige NFL Justin Herbert, ki igra za Los Angles Chargers. Njegova letna pogodba je vredna 49 milijona €. Le malo zaostajata Lamar Jackson (Baltimore Ravens) in Jalen Hurst (Philadelphia Eagles).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine