Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po reševanju in stabilizaciji je na vrsti rast

Predsednik NK Triglav Beno Fekonja o organizacijskih in tekmovalnih načrtih gorenjskega prvoligaša.
Predsednik NK Triglav Beno Fekonja (desno) in športni direktor Siniša Brkić imata v rokah škarje in platno gorenjskega nogometnega prvoligaša. FOTO: NK Triglav
Predsednik NK Triglav Beno Fekonja (desno) in športni direktor Siniša Brkić imata v rokah škarje in platno gorenjskega nogometnega prvoligaša. FOTO: NK Triglav
7. 2. 2019 | 06:00
4:12
Odmevni okrepitvi, glasnost v napovedih in smelih ciljih, pozitivna samozavest ... To je del značajske in vsebinske preobrazbe nogometnega prvoligaša Triglav, ki bo drugi del sezone začel z 9. mesta in le točko prednosti pred Krškim (16:15). Osrednji gorenjski nogometni klub pod taktirko predsednika Bena Fekonje in njegovih sodelavcev v pisarnah ter na igrišču ima vendarle nekaj več ...

Vrnitev enega od najvidnejših igralcev, vzgojenih pri Triglavu, nekoč tudi občasnega reprezentanta Aleša Mertlja, ter tudi angažma izkušenega Bošnjaka Muamerja Svrake, kažejo na premik pri oblikovanju kranjske nogometne razglednice. Triglavova je bogata tudi v mlajših kategorijah, 250 otrok deluje pod klubskim nadzorom v osnovnih šolah, 250 nogometašev v mlajših selekcijah v klubu.


Od boja za preživetje do milijonskih prihodkov


»Smo v normalnem razvojnem procesu in delujemo po načrtih, ki smo si jih zastavili pred osmimi leti. Razdelili smo ga na tri dele. V prvem smo reševali klub pred popolnim padcem na obrobje; v drugem smo stabilizirali delovanje, ustvarili zaupanje staršev in drugih ljudi, ki sodelujejo s klubom; zdaj pa smo v tretjem delu, v katerem je rdeča nit rast. Najbolj ga izražajo prihodki in stabilnost. Lansko leto smo ustvarili 1,3 milijona evrov prihodkov, prej 700.000 € in še prej 450.000 €. V tem letu smo si že zagotovili vsaj milijon evrov. Žanjemo sadove uspešnega dela,« je predsednik z veseljem razgrnil bilanco pod svojo vodstveno taktirko.

Triglav je bil jeseni na igrišču navkljub še vedno točkovno učinku, ki ne prinaša »blagostanja«, veliko bolj konkurenčen kot v prejšnjih sezonah. »Zasluge gredo športnemu direktorju Siniši Brkiću in trenerju Dejanu Dončiću,« je Fekonja dvignil palec športnemu delu moštva, medtem ko je sam organizacijskega spretno peljal barko mimo vseh čeri.


Žarometi drugo leto, nato še nova tribuna ...


Na Gorenjskem je bilo v preteklosti veliko ovir in so vplivale na splošen razvoj in podporo nogometa v okolju, v katerem nikoli ni manjkalo nadarjenih fantov, veliko premalo pa je bilo klubov z zmagovalno miselnostjo. Manjkal je steber, kot bi naj bil prav Triglav.

»Zaupanje in zaupanje. To je bilo osnovno vodilo, ki nas je pripeljalo do tega, da smo lahko bolj drzni, da lahko ustvarjamo igralce in jih prodajamo. Prej so nam prehitro uhajali, zdaj smo tako rekoč že sestavili moštvo za naslednjo sezono. Toda ključno je, da smo se približali okolju, da imamo vedno več ljudi, ki želijo pomagati in so pripravljenih vlagati v klub. Na novoletnem srečanju je bilo z nami kar 23 gostov iz poslovnega sveta. Dali so mi pomembno sporočilo, da nam zaupajo in da so pripravljeni sodelovati z nami,« si je polaskal predsednik, ki združuje voljo, navdušenje in vztrajnost.

Triglav kot gorenjski nogometni steber in morda v prihodnosti tudi slovenski si v naslednjih letih lahko obeta razvojni izbruh. Športna in organizacijska stabilnost sta prvega postavila, drugega bi lahko prinesel nov vodstveni veter v mestu. »Pred nami je obdobje investicij, ki jih podpira tudi novi župan. Drugo leto bodo zagoreli žarometi, slejkoprej bo prišla na vrsto tudi nova tribuna. Hkrati še izboljšujemo vadbene razmere,« za kranjske nogometne ustvarjalce še zlepa ne bo časa za brezskrben počitek.

Fekonja ne skriva tudi okrepitev z bivšimi uspešnimi nogometaši, v katerih vidi dodano vrednost pri oblikovanju kluba. Prepričan je, da niti rezultatski spodrsljaj in izpad iz prve lige ne bi ustavil načrtov. »Kot veste, smo pred leti že izpadli, a smo se vrnili.« je spomnil predsednik in prst usmeril tudi v krovno nogometno organizacijo: »Pričakujemo več denarja od medijskih pravic.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine