Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija v sodnikovem dodatku do zmage v Rogaški, na tribunah zavrelo

Nogometaši Brava so v 11. kolu Prve lige Telemach prekinili črni niz z Domžalčani. V Murski Soboti so se prešerno veselili Celjani. Nov udarec za Mariborčane.
Nogometaši Olimpije so srečno prišli do zmage v Rogaški Slatini. FOTO: Matej Družnik/Delo
Nogometaši Olimpije so srečno prišli do zmage v Rogaški Slatini. FOTO: Matej Družnik/Delo
M. Š., Š. R., STA
30. 9. 2023 | 15:35
1. 10. 2023 | 22:51
7:02

Nogometaši Olimpije so šele v izdihljajih tekme 11. kola državnega prvenstva prišli do zmage v Rogaški Slatini. Vodilni gol je z enajstmetrovke, zaradi katere je na tribunah prišlo do prerivanja, v 92. minuti zabil Portugalec Rui Pedro. Končni izid 2:0 (0:0) je postavil Avstrijec Raul Florucz, ki je v deveti minuti sodnikovega dodatka z lepim golom premagal domačega »čuvaja mreže« Roka Pirtovška; ta je namreč oblekel vratarski dres, potem ko je Rok Vodišek malo pred tem prejel rdeči karton.

Strasti so se  razvnele tako na zelenici kot tribuni, s katere je glasno odmevalo: »Lopovi, lopovi, lopovi!« Na igrišču pa so »padali« kartoni, skupaj je glavni sodnik Alen Bubek pokazal kar dvanajst rumenih in enega rdečega. O razpletu tekme se bo zagotovo govorilo še nekaj časa.

Na nogometaše Maribora in trenerja Damirja Krznarja so se po novem porazu zgrnili temni oblaki. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Na nogometaše Maribora in trenerja Damirja Krznarja so se po novem porazu zgrnili temni oblaki. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nov poraz Mariborčanov

Mariborčani nadaljujejo slab niz rezultatov. Na zadnjih sedmih tekmah so le enkrat zmagali in dvakrat remizirali, četrti poraz pa jim je danes zadal Aluminij iz Kidričevega. Zmagoviti gol je zabil Sandro Jovanović, ki je žogo ustavil s prsmi in jo nato z levico poslal v mrežo. Mariborski vratar Ažbe Jug je slabo posredoval, žoga mu je namreč spolzela pod telesom. Drugi polčas je že v šesti minuti zaznamoval drugi rumeni karton gostujočega nogometaša Marka Božića, ki je moral predčasno pod prho po prekršku nad Žanom Baskero na sredini igrišča.

Koprčani le do točke v Radomljah

Radomlje in Koper sta se razšla z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Prvi gol so dosegli gostitelji, ki so v 87. minuti stekli v nasprotni napad s številčno premočjo. Kljub temu se je rezervist Ivan Krolo odločil za strel s 25 m in s pomočjo odbite žoge od Mateja Palčiča premagal nemočnega Koprivca.

Koprčani so takoj izenačili. Po levi strani je bil hitrejši od tekmecev rezervist Toura Diaby, ki je poslal žogo v sredino, kjer jo je v osrčje kazenskega prostora preusmeril Baš, a le do še enega rezervista Eneja Jeleniča, ki se je sijajno znašel in s škarjicami izenačil na 1:1. Koprski strelec je imel v sodnikovem dodatku še priložnost za zmago, a je s petih metrov žogo preusmeril mimo vrat po ostri podaji Marka Pabaija z desne strani.

Celjani trdno ostajajo na prvem mestu v 1. SNL. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed
Celjani trdno ostajajo na prvem mestu v 1. SNL. FOTO: Sandi Fišer/Mediaspeed

Celjani še naprej na vrhu 

V uvodnem dvoboju 11. kola so nogometaši Brava premagali Domžale s 3:2 (2:2) in prekinili črni niz. Domžalčanov namreč niso premagali na prejšnjih osmih tekmah. Na drugi sobotni tekmi so vodilni Celjani v Murski Soboti ugnali domačo Muro z 2:0 (0:0).

Sobočani, ki so v gosteh dosegli štiri zaporedne uspehe, v tej sezoni še niso zmagali na domačem igrišču. Tokrat so jih ugnali Celjani, ki so se pobrali po porazu proti Aluminiju. Prvi polčas ni postregel s posebej nevarnimi akcijami. Ob dokaj previdni predstavi obeh ekip je v 10. minuti še najbolj zagrozil Dardan Shabanhaxhaj, ki je preigraval in prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Matjaž Rozman je bil na mestu.

V 54. minuti je Celje prišlo do vodstva. Aljoša Matko je podal z leve strani v osrčje kazenskega prostora, Mark Zabukovnik pa je z glavo zadel za 1:0. Kaj lahko bi bilo v 62. minuti že 2:0, vendar je strel Jegorja Pruceva obranil Klemen Mihelak.

Mura na drugi strani napadalno ni bila nevarna, v 67. minuti pa je Prucev zadel za 2:0, potem ko sta se Mihelak in Borna Proleta, ki je zelo slabo podal nazaj proti vratarju, poigravala pred lastnimi vrati. Rus v celjski ekipi je imel še eno priložnost v 79. minuti, a iztržil le kot, pozneje pa so gosti brez težav nadzirali potek tekme in jo pripeljali do zanje srečnega konca.

Na štadionu ŽAK so ljubljanski nogometaši proslavili zmago nad Domžalčani. FOTO: Instagram NK Bravo
Na štadionu ŽAK so ljubljanski nogometaši proslavili zmago nad Domžalčani. FOTO: Instagram NK Bravo

Kanonada lepih golov v Spodnji Šiški

Tekma na ljubljanskem štadionu ŽAK se je začela s hitrim vodstvom zdesetkanih Domžalčanov, po podaji Filipa Stuparevića je s prostega strela z glavo zadel Benjamin Markuš, ki je žogo v visokem loku usmeril čez Matijo Orbanića. Ta je moral nekaj minut pozneje še enkrat posredovati, Bravo pa je prvič zagrozil v 20. minuti. Matej Poplatnik je odvzel žogo Zeniju Husmaniju, prišel do strela v kazenskem prostoru, Gašper Tratnik pa je preprečil izenačenje.

V 28. minuti se je za strel s skoraj 30 metrov odločil 17-letni Luka Topalović in le za malo zgrešil cilj, je bil pa osem minut pozneje natančnejši Jakoslav Stanković. Martin Pečar je žogo oddal na rob kazenskega prostora, od koder je močno in natančno meril Stanković za 1:1.

Še lepši gol je že v 38. minuti dosegel Pečar, ki je po podaji Matije Kavčiča iz kota z desne strani sam ostal na vrhu kazenskega prostora in z volejem žogo poslal pod stičišče prečke in vratnice za 2:1. Za Kavčiča je bila to šesta asistenca v sezoni, s čimer je najboljši v ligi.

To pa ni bil zadnji lep zadetek v prvem delu, še enega je za izenačenje na 2:2 v 43. minuti dosegel Jošt Pišek, ko je prav tako poslal žogo v zgornji kot s prostega strela z 18 metrov. Blizu je bil tudi Matic Ivanšek, saj je v 45. minuti zadel vratnico.

V 51. minuti je Lan Štravs po kotu z desne strani iz bližine zadel z nogo za 3:2. Strateg gostov Dušan Kosić je poskusil z menjavami priti do ugodnejšega razpleta in v 73. minuti bi Domžalčani do njega tudi lahko prišli, toda Gašper Trdin in Kavčič sta blokirala strela Markuša in Stuparevića iz bližine.

 

Prva Liga Telemach, 11. kolo

Sobota

Bravo – Domžale 3:2 (Stanković 36., Pečar 38., Štravs 50.; Markuš 1., Pišek 43.)

Mura – Celje 0:2 (Zabukovnik 54., Prucev 67.)

Nedelja

Rogaška – Olimpija 0:2 (Rui Pedro 90+2 11-m, Florucz 90+9)

Kalcer Radomlje – Koper 1:1 (Krolo 87.; Jelenič 89.)

Aluminij – Maribor 1:0 (Jovanovič 34.)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine