Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po izzivanju vijoličnih huliganov se je zatemnilo zeleno-belim

Po zadnjem sodnikovem žvižgu mestnega derbija so se na igrišču stepli privrženci Rapida in Austrie. Policija posredovala prepozno, k sreči brez hujših posledic
Dunajski mestni derbi med Rapidom in Austrio je prinesel tudi vroč ter bojevit tretji polčas. FOTO: Facebook
Dunajski mestni derbi med Rapidom in Austrio je prinesel tudi vroč ter bojevit tretji polčas. FOTO: Facebook
G. N.
23. 9. 2024 | 18:05
23. 9. 2024 | 18:06
1:29

Dunajski derbi v avstrijskem nogometnem prvenstvu se je po zadnjem sodnikovem žvižgu spremenil v divji obračun navijačev Rapida in Austrie. Na igrišče so pritekli Rapidovi privrženci, ki so stekli proti tribuni z gostujočimi navijači. Še prej so goste zasuli z baklami in ognjemetom. Toda navijači vijoličnih se niso umaknili v varno zavetje, temveč so se zapodili na igrišče. Začel se je masovni pretep, po katerem so nekateri pretepači obležali v nezavesti.

Toda na koncu obračun huliganov k sreči ni prinesel hujših posledic. Po posredovanju policistov, ki so si je prislužili hude kritike zaradi prepoznega posredovanja, so se navijači povlekli z igrišča. Po poročanju medijev je do izbruh nasilja prišlo zaradi metanja bakel gostujočih navijačev na Rapidov del tribune, na kateri so sedeli otroci, ženske in navadni navijači. V športni tekmi so bili boljši gostitelji z 2:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine