Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šiškarji in Radomljani navdušili sebe in navijače Olimpije

V Ljubljani in Domžalah so naposled odigrali še zadnji tekmi in spravili pod streho 14. kolo SNL.
Nogometaši Olimpije so lahko veseli, saj je spodrsnilo tudi njihovim tekmecem iz Celja in Kopra. FOTO: Matej Družnik
Nogometaši Olimpije so lahko veseli, saj je spodrsnilo tudi njihovim tekmecem iz Celja in Kopra. FOTO: Matej Družnik
Š. R., STA
24. 10. 2022 | 17:14
24. 10. 2022 | 19:50
5:12

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj in Kopra so se v Domžalah v 14. kolu 1. SNL razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1). Radomljani so resda še enajsto zaporedno tekmo v ligi končali brez zmage, toda na koncu izvlekli pomembno točko, ki jih je potisnila na osmo mesto lestvice. Koprčani, ki so imeli skoraj dve tretjini časa žogo v svojih nogah (v strelih je bilo 13:12 za Koper), so s točko ostali na 2. mestu lestvice, kjer imajo osem točk zaostanka za Olimpijo, ki bo njihov naslednji tekmec.

Ključni trenutki tekme, ki je prinesla štiri gole? V sedmi minuti je svoj četrti gol na peti tekmi dosegel Žan Benedičič, potem ko je po podaji z desne Velić žogo odbil na drugo stran kazenskega prostora, tam pa jo je izvrstno sprejel Benedičič in nato z volejem diagonalno premagal radomeljskega vratarja. Čeprav so imeli Radomljani težave pri gradnji napada, pa je nato za lepo globinsko podajo stekel Ester Sokler, žogo poslal že mimo Adnana Golubovića, ki je napadalca zrušil in zakrivil najstrožjo kazen. Z bele pike je streljal Samsondin Ouro za 1:1.

Tekmeci niso unovčili remija Olimpije

V 55. minuti je svoj osmi gol v sezoni dosegel Andrej Kotnik z glavo z devetih metrov po podaji Michaela Pavlovića z leve strani. Toda že v 58. minuti so Radomljani spet izenačili, Vicko Ševelj je podal z desne strani, Maj Mittendorfer pa je s prsmi žogo usmeril v lastno mrežo.

Prva liga Telemach, 14. kolo:
Bravo : Celje 2:0 (Flakus Bosilj 10., Križan 49.)
Maribor : Domžale 0:3 (Mutavčić 36., Pišek 48., Jakupović 71.)
Tabor Sežana : Mura 0:4 (Balažic 19., Klepač 25. in 33., Beganović 27.)
Gorica : Olimpija 0:0
Radomlje : Koper 2:2 (Ouro 23., 11-m, Mittendorfer 58. avt; Benedičič 7., Kotnik 55.)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Tudi Šiškarji priskočili na pomoč Olimpiji

Že prej so nogometaši Brava premagali Celje. Bravo in Celje sta igrala še drugi polčas zaradi močnega deževja v soboto prekinjene tekme. Potem ko so Ljubljančani pred današnjim nadaljevanjem vodili z 1:0, so kmalu po začetku drugega polčasa podvojili prednost in nato dobro pazili na tekmečeve napade. Tekma je v soboto v prvih 45 minutah ponudila bolj ali manj enakovredno predstavo, še preden pa so razmere za igranje postale nemogoče, pa je domače v 10. minuti v vodstvo popeljal David Flakus Bosilj.

V nalivu je v deseti minuti od daleč najprej sprožil Matija Kavčič, celjski vratar Florijan Raduha je strel obranil, a mu je ob tem žoga spolzela iz rok, pri njej pa je bil takoj Flakus Bosilj in jo iz bližine potisnil v mrežo. Danes so tekmo nadaljevali v precej boljših razmerah.Čeprav je Celje začelo odločno, pa je Bravo podvojil prednost v 50. minuti, z natančnim strelom s 14 metrov je zadel Mitja Križan.

Nogometaši Brava (v rumenem) so bili boljši od Celjanov v obeh polčasih tekme, ki je trajala dva dni. FOTO: Voranc Vogel
Nogometaši Brava (v rumenem) so bili boljši od Celjanov v obeh polčasih tekme, ki je trajala dva dni. FOTO: Voranc Vogel

Novogoričani so proti Olimpiji osvojili pomembno točko, vendar bi predvsem glede na priložnosti v prvem polčasu lahko tudi kakšno več, čeprav je bila ljubljanska zasedba precej več pri žogi (65:35 v %). Toda izbranci Mirana Srebrniča so bili konkretni v svojih napadih, a na koncu večinoma naleteli na previsoko oviro v obliki vratarja Matevža Vidovška. Ta je tako še vedno nepremagan v prvi ligi, njegov niz traja 810 minut. Mladenič pa je imel tudi nekaj sreče, saj bi po burni reakciji kaj lahko predčasno končal tekmo v Novi Gorici.

Dovolj priložnosti za kakšen gol

Treba je izpostaviti tudi priložnosti Olimpije, tekma bi se gotovo lahko končala z drugačnim izidom kot 0:0. V 42. minuti je ljubljanska zasedba prišla do obetavne akcije, ki pa se je po zaključku Maria Kvesića končala s kotom. V 48. minuti so imeli Ljubljančani lepo priložnost za vodstvo, vendar je osamljeni Timi Max Elšnik z osmih metrov zgrešil cilj s strelom z glavo. Olimpija je še naprej imela žogo veliko v svoji posesti, v 59. minuti tudi spet zagrozila, a znova neuspešno, v 66. minuti pa je na drugi strani z 18 metrov streljal Etien Velikonja, tudi on pa je bil malce premalo natančen.

V 83. minuti je Aldair poskusil s strani, a je Uroš Likar žogo odbil v kot, v nasprotnem napadu pa je Krajnc prišel sam pred Vidovška, a je slednji znova ostal nepremagan. Prav tako pa je ostal nepremagan tudi Likar v 89. minuti, ko je z diagonalnim strelom zgrešil Mustafa Nukić.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine