Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pagliuca v bran Handanoviću: Želijo le zvaliti krivdo na nekoga

Samir Handanović se je na družabnih omrežjih znašel na udaru kritik nekaterih navijačev Interja zaradi predstave proti Liverpoolu.
Samir Handanović gleda proti žogi, ki je v njegovi mreži končala po strelu Roberta Firmina. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Samir Handanović gleda proti žogi, ki je v njegovi mreži končala po strelu Roberta Firmina. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
17. 2. 2022 | 13:25
3:19

Samirju Handanoviću prva tekma v izločilnih bojih lige prvakov ne bo ostala v najlepšem spominu. Inter je doma izgubil z Liverpoolom (0:2), ki je slovenskega vratarja premagal v zaključku drugega polčasa. Najprej je po podaji iz kota z glavo zadel rezervist Roberto Firmino, nato pa je v enem naslednjih napadov strel Mohameda Salaha lahko Ljubljančan, tudi po zaslugi sicer ves večer odličnega Milana Škriniarja, zgolj s pogledom. 

A to ni bilo dovolj, da se ne bi na družabnih omrežjih začela ostra analiza predstave 37-letnega vratarja, ki bo v prihodnji sezoni v Kameruncu Andreju Onanaju dobil veliko konkurenco.

»Morda si (navijači, op. a.) zaradi poraza le želijo zvaliti krivdo na nekoga,« je o kritikah dejal legendarni čuvaj mreže Interja in italijanske reprezentance Gianluca Pagliuca.

»Dolga obdobja smo prevladovali in spet dokazali, da lahko Inter igra s komerkoli,« je bil zadovoljen Škriniar v pogovoru za Sky Sport Italia. »Storili smo tisto, kar smo morali in za kar smo se pripravljali pred tekmo. Tako je bilo kot proti Realu, če ne pospraviš žoge v mrežo, te bodo vrhunski klubi slej kot prej kaznovali prek standardnih situacij in točno to se nam je spet pripetilo.«

Džeko: Odhajamo z visoko dvignjeno glavo

Tudi napadalec Edin Džeko je pohvalil soigralce: »Manjkala je le zmaga. Tako dobro smo igrali 65 minut, imeli priložnosti in eni najboljših ekip v Evropi nismo dovolili ničesar,« je nekdanji napadalec Manchester Cityja povedal za Amazon Prime Italia. »Škoda je prejeti gol iz kota, običajno je to naša močna plat. A če proti takšnim ekipam ne izkoristiš priložnosti, te bodo prej kot slej kaznovale. Odhajamo z visoko dvignjeno glavo, saj vemo, da smo dali vse od sebe. Povratna tekma? Do konca bomo poskušali, rezultat gotovo ni pozitiven, a najprej se moramo osredotočiti na serie A, nato pa bomo videli.«

Trener črno-modrih Simone Inzaghi je v predstavi svojega moštva videl svetlo prihodnost. »Upajmo, da se ne bomo vsakič pomerili z Liverpoolom!« je bil kljub porazu dobro razpoložen Inzaghi. Liverpool je sicer v skupinskem delu dvakrat premagal tudi mestnega rivala AC Milan in se s stoodstotnim izkupičkom prebil v osmino finala, kamor je Inter napredoval z drugega mesta iz skupine z madridskim Realom, Šahtarjem iz Donecka in Šerifom iz Tiraspola.

»Vesel in ponosen sem na ekipo, žal v našem najboljšem obdobju igre nismo bili nagrajeni z golom, ki bi si ga zaslužili, nato je Liverpool zadel po prvi polovični nepozornosti z naše strani. Gotovo smo si zaslužili več, a to je dobra napoved za prihodnost. Liverpool je ena od dveh najboljših ekip v Evropi in po mojem mnenju se je Inter dobro odrezal in si zaslužil več. Takšna predstava nam mora vcepiti dodatno samozavest, bila je namreč odlična. S tako močnim tekmecem se v tej sezoni še nismo merili,« je še povedal Inzaghi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine