Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Kar zna City, zna tudi Liverpool, nov poraz Tottenhama

Liverpool v lovu na vodilni Manchester City v premier league ne popušča niti za milimeter.
Zadetek Fabinha (drugi z desne) je odločil tekmo na štadionu Turf Moor. FOTO: Paul Ellis/AFP
Zadetek Fabinha (drugi z desne) je odločil tekmo na štadionu Turf Moor. FOTO: Paul Ellis/AFP
J. K., STA
13. 2. 2022 | 17:19
13. 2. 2022 | 23:09
1:52

Nogometaši Liverpoola v angleškem prvenstvu nadaljujejo zasledovanje vodilnega Manchester Cityja. V 25. kolu so v gosteh z 1:0 premagali Burnley in ob tekmi manj ohranili devet točk zaostanka za branilci naslova. Edini zadetek na tekmi je v 40. minuti dosegel Fabinho. Burnley je imel predvsem v prvem polčasu nekaj priložnosti, da bi iztržil ugodnejši izid, a jih ni izkoristil, tako da ostaja zadnji na lestvici.

Z istim izidom je zmagal tudi Newcastle, na domačem stadionu je z 1:0 ugnal Aston Villo, strelec gola je bil novinec v ekipi Kieran Trippier. Newcastle se počasi oddaljuje od dna, videti je, da se mu že obrestujejo okrepitve v zimskem prestopnem roku. Villa je sicer prav tako dosegla zadetek, a so ga sodniki s pomočjo VAR-analize razveljavil.

Slabo pa gre zadnje čase Tottenhamu. Wolwerhampton je naslednja ekipa, ki je zagrenila življenje trenerju Antoniu Conteju, na gostovanju je zmagala z 2:0. Mrežo domačih sta zatresla Raul Jimenez v šesti in Leander Dendoncker v 18. minuti.

West Ham United je na zadnji popoldanski tekmi v gosteh remiziral z Leicester Cityjem (2:2) in na četrtem mestu zapravil priložnost za pobeg petemu Manchester Unitedu. Jarrod Bowen je poskrbel za hitro vodstvo gostov, tik pred polčasom je z enajstih metrov izenačil Youri Tielemans. Po zadetku Ricarda Pereire v 57. minuti je lisjakom uspel popoln preobrat, a je Craig Dawson po podaji Bowna rešil točko za kladiva.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine