Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija se je izvlekla v sodnikovem dodatku

Ljubljanski nogometaši so se v domačem ligaškem dvoboju z Gorico razšli brez zmagovalca, z 2:2.
Rok Kronaveter je z bele točke načel goriško mrežo. FOTO: Roman Šipić/Delo
Rok Kronaveter je z bele točke načel goriško mrežo. FOTO: Roman Šipić/Delo
J. P.
27. 9. 2018 | 22:51
27. 9. 2018 | 23:02
3:27
Ljubljana – Nogometna državna prvakinja Olimpija je v domačem dvoboju desetega kola prvoligaškega tekmovanja z Gorico dvakrat zaostajala, naposled pa vendarle izvlekla neodločen rezultat (2:2). Mož odločitve je bil v sodnikovem dodatku Jucie Lupeta, ki je z rezervne klopi vskočil na igrišče le dve minuti prej. V prvem polčasu se mreži nista zatresli (najbližje je bil Rok Kronaveter v šesti minuti, ko je odlično meril z razdalje, zadel prečko in nato še vratnico, žoga pa ni prečkala golove črte), dogajati se je začelo po eni uri igre.


Štirje goli od 62. minute dalje


V 62. minuti je Uroš Celcer mojtrsko izvedel prosti strel, zatresel okvir vrat, žoga pa se je odbila od tal in po mnenju sodnikov, nasprotno kot v prvem polčasu na drugi strani, prečkala črto. Zmaji so odgovorili z močnim pritiskom, ki so ga unovčili v 81. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno realiziral Kronaveter. Gorica se je vnovič znašla v prednosti v 88. minuti, ko je napako domače obrambe kaznoval Andrija Filipović. Za končni izid je torej v drugi minuti sodnikovega dodatka poskrbel Lupeta.


Olimpija : Gorica 2:2 (0:0)


Štadion Stožice, gledalcev 2200, sodnik Žnidaršič (Kranj).

Strelci: 0:1 - Celcer (62.), 1:1 - Kronaveter (81./11-m), 1:2 - Filipović (88.), 2:2 - Lupeta (90+2.).

Olimpija: Ivačič, Bagnack, Ilić, Maksimenko, Jurčević, Putinčanin, Tomić (od 90. Lupeta), Savić (od 73. Črnic), Kronaveter, Suljić, Vombergar.

Gorica: Sorčan (od 45. Štrukelj), Celcer, Lipušček (od 45. M. Kavčič), T. Kavčič, Tomiček, Curk, Kolenc, Osuji, Grudina, Kotnik (od 87. Gulič), Filipović.


Celje : Aluminij 1:1 (0:0)


Arena Z'dežele, gledalcev 300, sodnik Vinčić (Maribor).

Strelca: 0:1 - Kidrič (75.), 1:1 - Požeg Vancaš (84.).

Celje: Rozman, Stojinović (od 78. R. Štraus), Travner, Brecl, Andrejašič, Cvek, Pišek, Novak, Lotrič (od 63. D. Štraus), Požeg Vancaš, Ibišević (od 77. Vizinger).

Aluminij: Janžekovič, Gliha, Kontek, Grgić, Jakšić, Petrovič, Horvat (od 83. Rogina), Muminović, Kidrič (od 86. Martinović), Vrbanec (od 80. Krajnc), Tahiraj.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine