Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po ogrevanju je Gorica najtežji izziv za Zorana Barišića

Po včerajšnji prvi tekmi 10. kola 1. SNL danes še štiri v Kranju, Mariboru, Celju in Ljubljani.
Andrej Kotnik (levo) se še ni ujel s SNL po neposrečeni avanturi v Italiji, je pa vseeno eden od najpomembnejših členov v goriškem moštvu. Foto Leon Vidic
Andrej Kotnik (levo) se še ni ujel s SNL po neposrečeni avanturi v Italiji, je pa vseeno eden od najpomembnejših členov v goriškem moštvu. Foto Leon Vidic
27. 9. 2018 | 12:30
27. 9. 2018 | 13:11
4:00
Prvi obrat v 1. SNL s tekmami 10. kola se je začel sinoči v Krškem, nadaljeval pa se bo danes v Kranju, Mariboru, Celju in Ljubljani. Vodilni dvojec Maribor-Olimpija igra doma, zahtevnejšega tekmeca pa ima prvak: Gorico, ki je sprožila uvodno krizo.

Kranj: Triglav – Mura (sodnik Vojko Goričan, 15.30): Preračunljivost odpade pri obeh. Če želi Triglav uiti nazivu prvega favorita za izpad in čim dlje povzročati nemir tekmecem, mora zmagovati tudi doma in predvsem proti neposrednim konkurentom. Mura se je nekoliko nepričakovano znašla v tej vlogi, potem ko je izgubila preveč točk proti premagljivim. Mednje je sodil tudi Triglav v 1. kolu, ki je v Fazaneriji srečno odnesel točko. Ta Kranjčanom ne bo štela prav veliko, če pete domače tekme (izgubili so vse štiri) ne bodo zmagali. Obeti niso kaj prida, Mura je navkljub še enemu nesrečnemu razpletu (v Celju) boljša in predvsem močnejša za Nina Kouterja in Luko Šušnjaro. Toda tudi domači se lahko znova nadejajo pomoči Luke Majcna, ki so ga močno pogrešali proti Rudarju.

Maribor: Maribor – Rudar (David Šmejc, 18): Vijolični zdaj vedo, da so zeleno-beli v šampionskem ritmu. Njihova forma je rahlo padla, vidno je, da v občutni premoči ni lahkotnosti in je preveč malih spodrsljajev, ki lahko drago stanejo. Tako je, če ni strelskega plenilca, kakršen je Luka Zahović, ki je po tekmi premora že nared za vrnitev. A eno so Domžale, drugo zadnji Rudar. Svoje delnice so Velenjčani z zmago v Kranju rahlo dvignili, niso pa še v stanju zagreniti življenja Mariborčanom. Da so ujeli Žigo Škofleka, je lahko pozitivno za nadaljevanje sezone. Pomenljivo pa je, da 24-letni zvezni igralec, ki je bil pri Aluminiju eden od boljših igralcev v SNL, ni zmogel narediti razvojnega koraka naprej niti v drugi poljski ligi.

Celje: Celje – Aluminij (Slavko Vinčić, 20.10): Zmagovalec bo debelo nagrajen: Celju bi zmaga prinesla preboj v zgornji del lestvice, ki je bil še pred dobrim tednom dni zelo, zelo daleč. Aluminij bi se utrdil v vrhu in se znova oddaljil od tekmeca, ki bi naj bil na njegovem položaju. Odprte so vse možnosti, a glavna neznanka je, kdo od trenerjev, domači Dušan Kosić ali gostujoči Oliver Bogatinov, bi se »odprl«. Kosićev zasuk k pragmatični igri je prinesel dve zmagi, Bogatinov pa je Aluminij dvignil prav z uveljavitvijo »taktične kulture branjenja«.

Ljubljana: Olimpija – Gorica (Andrej Žnidaršič, 20.15): Zdaj je napočil prvi trenutek resnice za trenerja Zorana Barišića. Do pete zaporedne ligaške zmage bodo morali Ljubljančani priti brez »repov«. Zadnji dve zmagi sta dopustili, da je teorija zarote, po kateri sodniki pomagajo Olimpiji, upravičena. Igri z roko v Murski Soboti in v Stožicah sta bili nagrajeni: v Prekmurju tako, da Črničeva roka čista kot solza ni bila kaznovana, v Stožicah pa je sporna Horvatova prinesla enajstmetrovko. Toda Olimpija ima ne glede na vik in krik jeznih tekmecev igro z repom in glavo, najboljšo formo v ligi in razigrane posameznike. Olimpijin izziv je izrazito taktičen: treba bo streti čvrsto obrambno postavitev Goričanov. V prvi tekmi v Novi Gorici je Olimpija z vseh položajev obstreljevala (razmerje v strelih je bilo 27:8) vrata odličnega Gregorja Sorčana in potegnila krajšo. Tudi zaradi neučinkovitosti – takrat odpisanega, zdaj pa ključnega moža – Andreja Vombergarja.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine