Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zeleno-beli ostajajo neporaženi

V 10. kolu 1. SNL zmaga Olimpije v Ajdovščini, Nafta in Mura brez zadetkov, Bravo ugnal Celje z golom v sodnikovem dodatku.
Raul Florucz je za Olimpijo zadel proti Primorju. FOTO: Leon Vidic
Raul Florucz je za Olimpijo zadel proti Primorju. FOTO: Leon Vidic
Š. R., STA
28. 9. 2024 | 17:35
28. 9. 2024 | 19:45
4:42

Nogometaši Primorja so v tekmi 10. kola prve slovenske lige izgubili proti Olimpiji z 0:2 (0:1). Ajdovščina je zaradi tega, ker prenova zelenice v Novi Gorici še ni končana, prvič po letu 2011 gostila prvoligaško tekmo domačega kluba. Ta se za Primorje ni dobro končala, Olimpija je zasluženo zmagala. Zeleno-bela zasedba je pod vodstvom Victorja Sancheza še naprej neporažena v vseh tekmovanjih.

Gosti so tekmo bolje začeli, Ivan Durdov je v drugi minuti meril previsoko, v 11. pa je Alex Blanco le za nekaj centimetrov zgrešil cilj iz bližine.

V 12. minuti so Ljubljančani, ki so igrali proti vetru, povedli, Pedro Lucas je natančno podal do Durdova, ki je nato s približno 10 metrov matiral Gašperja Tratnika.

V drugem polčasu je ljubljanska zasedba igrala »z vetrom«, v 48. minuti je prvi nevarno meril Diogo Pinto z desne strani, po uri igre je dvakrat nase opozoril Raul Florucz, ki je v 71. minuti tudi podvojil prednost, potem ko je z močnim strelom iz bližine v mrežo poslal odbito žogo po dveh zaporednih Blancovih strelih.

Prekmurski remi

Nogometaši Nafte 1903 in Mure so se razšli z neodločenim izidom 0:0. Prvi medsebojni obračun v sezoni so na začetku dobili Sobočani, drugi pa se je končal brez zadetkov. Nekaj boljši vtis je pustila Nafta, ki je bila boljša v posesti žoge in številu strelov, med drugim je zadela tudi vratnico. A na koncu sta se ekipi razšli z delitvijo plena. Najbližje zadetku je bil Amadej Marinič v 67. minuti, ko je z nizkim strelom od daleč zadel vratnico.

Nafta je imela v tem obdobju žogo precej več v posesti, v 83. minuti tudi zadela prek Roka Pirtovška, a je bil v prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri 0:0.

Bravo se je maščeval

Nogometaši Brava pa so v Stožicah premagali Celje s 3:2 (1:1). Ljubljančani so se v boj s Celjani podali po treh zaporednih remijih. Prav Celjani, ki so v soboto obelodanili še novo okrepitev, to je postal 32-letni španski defenzivni zvezni igralec Iñigo Eguaras, ki ima več kot 300 nastopov v prvi in drugi španski ligi, pa so doslej edini v sezoni premagali Bravo.

Milan Tučić je potopil Celje. FOTO: NK Bravo
Milan Tučić je potopil Celje. FOTO: NK Bravo

A ta je vrnil milo za drago, dvakrat je vodil, dvakrat so Celjani izenačili, mož odločitve pa je bil Milan Tučić z golom v sodniškem dodatku. Ekipi sta tekmo odigrali na močno razmočenem igrišču, žoga se je ustavljala v lužah, tako da je to kar precej vplivalo na igro. V tej v prvih desetih minutah ni bilo posebnih priložnosti, v 15. minuti pa je Marco Dulca zakrivil enajstmetrovko, potem ko je nepravilno zaustavil Mateja Poplatnika. Ta je v 16. minuti tudi zadel z bele točke.

V 23. minuti je Svit Sešlar podal iz kota, David Zec pa je najvišje skočil in poravnal izid. V 78. minuti pa so Šiškarji spet povedli. Poplatnik je najprej prodrl in prišel do strela z leve strani, vratar Lovro Štubljar je žogo odbil v prečko, na pravem mestu pa je bil Milan Tučić, ki jo je nato iz bližine poslal v mrežo. V 81. minuti je Bravov Gašper Jovan preprečil celjsko veselje, a do tega je prišlo v 82. Le nekaj sekund po vstopu v igro je namreč iz bližine zadel Slavko Bralić.

Ko je kazalo, da se bosta ekipi razšli z delitvijo točk, pa je v 91. minuti po podaji Jovana z leve strani v osrčju kazenskega prostora drugič na tekmi zadel Tučić.

Izidi 10. kola:

sobota:

Primorje – Olimpija 0:2 (Durdov 12., Florucz 71.)

Nafta 1903 – Mura 0:0

Bravo – Celje 3: 2 (Poplatnik 16./11 m, Tučić 78., 90+1.; Zec 23., Bralić 82.)

nedelja:

17.30 Koper – Kalcer Radomlje

20.15 Domžale – Maribor

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine