Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija preživela Fazanerijo, Pevnik je (najbrž) ni

Aluminij se je vrnil v boj za 3. mesto. Maribor ima pred zadnjo četrtino prvenstva že 12 točk prednosti
Safet Hadžić je septembra v vlogi vršilca dolžnosti trenerja izvlekel Olimpijo iz krize, po razpletu brez golov v Fazaneriji pa bo jutri bržčas spet trener zeleno-belih. FOTO Leon Vidic/Delo
Safet Hadžić je septembra v vlogi vršilca dolžnosti trenerja izvlekel Olimpijo iz krize, po razpletu brez golov v Fazaneriji pa bo jutri bržčas spet trener zeleno-belih. FOTO Leon Vidic/Delo
11. 4. 2019 | 21:54
12. 4. 2019 | 07:56
7:26
»Po vsem, kar se dogaja, je izid pozitiven,« je Olimpijin trener Robert Pevnik brez dlake na jeziku postavil piko na i derbiju v Murski Soboti, ki se je razpletel brez golov in za Ljubljančane tudi s povišanjem zaostanka za vodilnim Mariborom še za dve točki. Devet tekem pred koncem prvenstva imajo vijolični že 12 točk naskoka in jim osvojitev 15. šampionske zvezdice lahko prepreči le še katastrofa.

Ljubljanski trener je bil, želel ali ne, znova iskriv in je dal vedeti, da vzdušje v moštvu in okoli kluba ni pozitivno, zato je imel prav ob oceni, da je bila točka povsem zadovoljiv izkupiček. Za njegov obstanek na Olimpijinem trenerskem stolčku pa naj bi bil preslab. Če čez noč ne bo prišlo do zasuka, bo moštvo danes že vodil Safet Hadžić.

Sobočani so bili v izjemno zahtevnih razmerah, saj je vseskozi močno deževalo, podjetnejši tekmeci, v prvem polčasu tudi veliko nevarnejši.

»Zatresli smo prečko, si priigrali še nekaj priložnosti, gostje so izbijali žogo z golove črte. Zaslužili bi si zmago,« je tudi domači trener Ante Šimundža dal vedeti, da je bila Mura tista, ki je narekovala ritem igre na razmočenem in spolzkem igrišču. »V težkih razmerah pa smo lahko zadovoljni s točko,« je še umirjeno zaključil komentar Mariborčan na prekmurski klopi.

»V zanimivi in dinamični tekmi ter v gosteh pri vročem tekmecu, ki doma igra hitro, smo imeli tudi nekaj priložnosti,« je Pevnik dopolnil svojo oceno. Olimpijine priložnosti so bile sila redke, najbližje golu pa je bil v 78. minuti Goran Brkić. Njegov projektil po tleh s približno 25 m je domači vratar Matko Obradović bravurozno ubranil. Tik pred njim je žoga odskočila.

Dve minuti prej je soboški rezervist Rok Karničnik z desne strani z 18 m z »bombo« zatresel zgornji del prečke. To sta bila vrhunca borbene tekme, a najbolj razburljivo bližnje srečanja sta uprizorila domači branilec Špiro Peričić in gostujoči vratar Nejc Vidmar. Pri predložku sta trčila z glavama, slabše, a še vedno veliko bolje od tega, kot je kazalo, pa jo je odnesel Vidmar. S povezo na glavi in s po tekmi bržkone zelo vidno oteklino.


Primorec potopil Gorico


Pri Aluminiju imajo očitno novega aduta za podvige. Luka Štor je bil z dvema goloma junak dvoboja z Gorico, ki je bila v zaostanku že v 2. minuti. Mladi, komaj 20-letni nogometaš iz Velikih Žabelj je zahodnim sosedom zagrenil življenje tudi po izenačujočem golu Etiena Velikonje z bele točke. Samo dve minuti, vse skupaj na tekmi pa niti ne poln štiri, so bili Goričani pri točki, za kaj več pa so bili preveč nespretni pri obrambnih posredovanjih.

Luka Štor je v nekaj dneh zabil tri gole: v nedeljo edinega proti Krškemu, danes pa še dva proti Gorici. Foto Tadej Regent/Delo
Luka Štor je v nekaj dneh zabil tri gole: v nedeljo edinega proti Krškemu, danes pa še dva proti Gorici. Foto Tadej Regent/Delo


Štor je pozimi prestopil k Aluminiju, v minuli sezoni je bil njegov član kot posojeni igralec Maribora, pri katerem je preživel šest let. V zadnji mladinski sezoni je v 25 tekmah zabil kar 22 golov. V drugem delu 1. SNL pa je dosegel že štiri gole.
Pod vodstvom trenerja Nermina Bašića je Gorica izgubili že petič ob eni zmagi in neodločenem izidu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine