Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

»Olimpija najboljša je«

V 19. kolu 1. SNL razburljiv ljubljanski derbi pripadel vodilnim zeleno-belim. Domžale premagale Rudar.
Ante Vukušić se je oddolžil za zgrešeno enajstmetrovko z golom v 75. minuti, ki je Olimpijo popeljal do naslova jesenskega prvaka. FOTO: Jure Eržen/Delo
Ante Vukušić se je oddolžil za zgrešeno enajstmetrovko z golom v 75. minuti, ki je Olimpijo popeljal do naslova jesenskega prvaka. FOTO: Jure Eržen/Delo
1. 12. 2019 | 17:23
1. 12. 2019 | 20:25
4:35
»Olimpija najboljše je,« so si prepevali navijači zeleno-belih, potem ko je Olimpija strla odpor žilavega mestnega tekmeca. Olimpija je naziv prvaka ob polovici prvenstva zabelila z zmago z 2:1 in še z jesenskim naslovom. Če bo v zadnjem letošnjem dejanju v sredo v Stožicah premagala še Domžale, bo imela pred največjim tekmecem Mariborom najmanj pet točk prednosti.

V Sp. Šiški je dišalo še po drugem presenečenju tega konca tedna. Domači Bravo je bil sicer daleč od Olimpijinih vrat ali zmage, čeprav je Nejc Vidmar v prvem polčasu Aljoši Matku preprečil veselje, a za zeleno-bele so bile mere vrat z metrov – 7,32 širine in 2,44 višine – spremenjene v decimetre. Neverjetno je, kako so na težavnem igrišču zapravljali priložnosti.


Prvi strelec zastreljal 11-m


Najboljšemu strelcu lige Anteju Vukušiću je domači vratar Igor Vekić v prvem polčasu ubranil enajstmetrovko. Po odbitku je imel Dalmatinec še popravni izpit in ga opravil nevredno nazivu prvega strelca. S strelskimi spodrsljaji je nadaljeval tudi v prvem delu drugega polčasa, v katerem je dobil družbo osmoljenca Stefana Savića, ki je pri strelu zadel obe vratnici, in Luke Menala. Vukušić se je vendarle oddolžil v 75. minuti. A kako je padel gol. Savićev »zicer« je ubranil vratar Vekić, odbito žogo je z glavo udaril še Menalo, a je bil Vekić spet uspešnejši, v tretjem poskusu pa je Vukušić le zabil pod prečko.

Šiškarji so v tem delu igre »dihali na škrge«, bili so obkoljeni in stisnjeni v kot. Jucie Lupeta, ki je zaradi poškodbe že po dobre četrt ure zamenjal Endrija Cekicija, je z drugim golom razblinil dvome o zmagovalcu. Gol Ibrahima Mensaha v 83. minuti za 1:2 je bil le za strah in nič več.

Jucie Lupeta je z drugim golom Olimpiji zagotovil varen zaključek večji del enosmernega mestnega derbija, ki je v zadnjih trenutkih povzročil tudi nekaj ostrejših besed. FOTO: Jure Eržen/Delo
Jucie Lupeta je z drugim golom Olimpiji zagotovil varen zaključek večji del enosmernega mestnega derbija, ki je v zadnjih trenutkih povzročil tudi nekaj ostrejših besed. FOTO: Jure Eržen/Delo


Izida


Bravo : Olimpija 1:2 (0:0)


Športni park Šiška, gledalcev 2000, sodnik Matej Jug (Tolmin).

Strelci: 0:1 – Vukušić (75), 0:2 –Lupeta (78), 1:2 – Mensah (83).

Bravo: Vekić, Primc, Trontelj, Kurtovič (od 69. Ihbeisheh), Brekalo, M. Matko, Žinko (od 80. Mensah), Agboyi, Abdurahimi, Nukić, Đajić.

Olimpija: Vidmar, Samardžić, Maksimenko, Bagnack, Boakye, Savić, Tomić, Menalo (od 90. Kregar), Valenčič, Vukušić, Čekiči (od 20. Lupeta).
 


Domžale : Rudar Velenje 2:1 (1:0)


Štadion v športnem parku, gledalcev 300, sodnik Slavko Vinčić (Maribor).

Strelci: 1:0 – Vuk (45), 2:0 – Klemenčič (76), 2:1 – Ejup (78).

Domžale: Mulalić, Klemenčič, Lazarević (od 77. Podlogar), Ibričić, Mujan, Vujadinović, Kait (od 88. Da Silva), Fink, Karič, Jakupović (od 90. Čorluka), Vuk.

Rudar: Radan, Kašnik (od 66. Ejup), Petrovič (od 74. Kuzmanović), Črnčić, Radić, Anđelković, Filipović, Krefl, Ćosić, Pušaver, Kobiljar (od 84. Kadrić).

 

Včeraj –


Maribor : Triglav 0:2

CB24 Tabor : Aluminij 1:1

Celje : Mura 1:0

 

Vrstni red: Olimpija 42, Maribor 37, Aluminij 35, Mura 32, Celje 31, Domžale 22, Triglav 20, CB24 Tabor 19, Bravo 16, Rudar 7.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine