Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija iz Murske Sobote s točko, prednost Maribora že 12 točk

Aluminij v prvi tekmi 26. kola premagal Gorico, Mura in Olimpija v Fazaneriji brez golov.
Takole je Luka Štor proslavil zmagoviti gol Aluminija v tekmi z Gorico. FOTO: Tadej Regent
Takole je Luka Štor proslavil zmagoviti gol Aluminija v tekmi z Gorico. FOTO: Tadej Regent
G. N., F. T.
11. 4. 2019 | 19:58
11. 4. 2019 | 21:33
4:22
Olimpija v zadnji tekmi 26. kola 1. SNL ni izkoristila gostovanja v Murski Soboti in po osvojeni točki (0:0) zaostaja za Mariborom že za 12 točk. Mura je pred domačimi navijači v spomladanskem delu sezone še neporažena. Olimpija si je v lovu na Maribor na vrhu lestvice v prejšnjem krogu privoščila spodrsljaj in le neodločen izid proti Rudarju, podobno je ponovila tudi danes v Prekmurju. Kdo ve, kako bo to pretreslo ljubljansko ekipo in negotovo usodo trenerja Roberta Pevnika. Tekmeca sta se v Fazaneriji razšla brez golov.

Na tekmi med Muro in Olimpijo ni manjkalo ostrih dvobojev, navijači pa kljub temu niso videli golov. FOTO: Tomi Lombar
Na tekmi med Muro in Olimpijo ni manjkalo ostrih dvobojev, navijači pa kljub temu niso videli golov. FOTO: Tomi Lombar


V prvem polčasu sta si ekipi razdelili premoč na terenu, najprej je pritiskala domača ekipa, ob koncu tudi gostje. Do spremembe izida v prvih 45 minutah ni prišlo, čeprav je imel gostujoči vratar Nejc Vidmar kar nekaj dela, da je mrežo v začetnih minutah ohranil nedotaknjeno. V nadaljevanju so do sape prišli tudi gostje, v glavni vlogi pred Matkom Obradovičem pa je bil Rok Kidrič. Imel je dve priložnosti, lepšo v 29. minuti, ko je s kakšnih petih metrov meril tik ob desni vratnici, pozneje pa je po podaji Stefana Savića prišel še do enega strela, ki pa ni bil tako natančen. Domači so sicer v izdihljajih prvega polčasa zatresli mrežo gostov, toda zadetka Špira Peričića sodniki zaradi prepovedanega položaja niso priznali.



Razburljivo je postalo šele v drugem delu drugega polčasa, ko je bilo večkrat živahno pred obema vratarjema, toda gledalci niso videli gola. Le blažjo nesrečo vratarja gostov Vidmarja, ko sta s Peričićem trčila z glavama; po zdravniškem posredovanju je Vidmar s povito glavo le nadaljeval.
 

Odločil je gol ajdovskega Štajerca


Ajdovski Štajerec Luka Štor je bil v današnji prvi tekmi 26. kola 1. SNL usoden za Gorico. Komaj 20-letni napadalec, ki ga je kar šest let vzgajal Maribor, k Aluminiju pa je prestopil pozimi, je že v 2. minuti premagal Gregorja Sorčana. V težkih igralnih razmerah na povsem razmočenem igrišču se je Goričanom kanček sreče nasmehnil v 55. minuti, ko je Etien Velikonja izenačil z bele točke. A že dve minuti pozneje je Štor z bližine zabil še drugič. Še peti poraz v drugem delu sezone ob zmagi in neodločenem izidu pa je s slabim posredovanjem po prostem strelu Sanina Muminovića dodatno zabelil Sorčan. Štor je spomladi dosegel že štiri gole.


 

Aluminij : Gorica 3:1


Športni park, sodnik Rade Obrenović (Ljubljana).
Strelci: 1:0 Štor (2.), 1:1 Velikonja (55., 11-m), 2:1 Štor (57.), 3:1 Muminović (85.); Aluminij: Janžekovič, Amuzie, Koblar, Martinovič, Horvat (od 87. Leko), Krajnc, Muminović, Petrovič, Vrbanec (od 89. Čermak), Maloku (od 67. Matjašič), Štor; Gorica: Sorčan, Halilović, Kavčič (od 75. Kolenc), Lipušček, Tomiček, Grudina, Filipović, Osuji, Smailagić (od 86. Gulič), Velikonja, Šipek (od 83. Jermol).
 

Mura : Olimpija 0:0


Štadion Fazanerija, sodnik Damir Skomina (Koper).
Mura: Obradovič, Kous, Peričič, Maruško, Šturm, Kozar, Kouter, Lorbek, Bobičanec (od 64. Karničnik), Maroša (od 74. Sirk), Šušnjara (od 81. Čerimagić); Olimpija: Vidmar, Boakye, Mujčič, Maksimenko, Jurčević, Brkić, Tomić, Cekici (od 83. Kregar), Suljić, Kidrič (od 70. Lupeta), Savić.

V torek: Krško : Maribor 0:1 (Vrhovec), Domžale : Triglav 6:1 (D. Kryeziu avt., Ibričić 3, Gnezda Čerin, Nicholson; Svraka), Rudar : Celje 0:3 (0:0, Požeg Vancaš 2, Brecl).

Vrstni red: Maribor 60, Olimpija 48, Domžale 40, Aluminij in Celje po 37, Mura 36, Triglav 28, Gorica in Rudar po 26, Krško 17.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine