Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Odpisani Özil pred selitvijo v Turčijo

Nemški nogometaš Mesut Özil bo predčasno prekinil pogodbo z Arsenalom in je tik pred dogovorom s turškim prvoligašem.
Pri Arsenalu se želijo znebiti Mesuta Özila in njegove pregrešno visoke plače. FOTO: John Sibley/Reuters
Pri Arsenalu se želijo znebiti Mesuta Özila in njegove pregrešno visoke plače. FOTO: John Sibley/Reuters
16. 1. 2021 | 16:45
1:36
Angleški prvoligaš Arsenal je tik pred prekinitvijo pogodbe z odpisanim Mesutom Özilom, ki bo v naslednjih dneh prestopil k turškemu Fenerbahčeju, poročajo otoški mediji.

32-letni Nemec se je Topničarjem pridružil leta 2013 in z njimi osvojil naslove v pokalu A, na skupno 254 tekmah pa je vknjižil 44 golov in 77 asistenc.

Glavni trener Mikel Arteta nanj ne računa, tako da Özil v tej sezoni sploh ni bil prijavljen za igranje v angleškem prvenstvu in evropski ligi, na zelenico pa je nazadnje stopil lanskega marca.

Londonski klub se zato močno trudi, da bi predčasno prekinil pogodbo z nemškim nogometašem, četudi mu pogodba poteče že to poletje. Razlog tiči v tem, da Özil na teden zasluži kar 393.000 evrov.

Če se bo Arsenal z Nemcem uspešno dogovoril za predčasno prekinitev, se bo ta lahko že v prihodnjem tednu brez odškodnine pridružil Fenerbahčeju, o katerem je govoril z izbranimi besedami: »Fenerbahče ima enak status kot Real Madrid v Španiji, gre za najboljšo ekipo v državi. Odraščal sem kot navijač Fenerbahčeja, saj vsak nemški otrok s turškimi koreninami navija za eno izmed turških ekip,« je pojasnil Özil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine