Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Razigrani Celjani po visoki zmagi že razmišljajo o Slovanu

Nogometaši Celja so bili v Talinu v prvem kolu kvalifikacij za ligo prvakov prepričljivo boljši od Flore in jo premagali s 5:0.
FOTO: NK Celje
FOTO: NK Celje
10. 7. 2024 | 19:50
10. 7. 2024 | 20:05
2:23

Slovenski državni prvaki iz Celja so odlično začeli kvalifikacije za ligo prvakov. V Talinu so s 5:0 premagali Floro, ki ni bila dorasel tekmec Celjanom, zmaga gostov iz knežjega mesta bi lahko bila še višja. Povratna tekma v Celju bo le še formalnost.

image_alt
Celjski cilji: evropska jesen, ubranitev naslova prvaka in pokalna lovorika

Celjani so v Estonijo prišli kot favoriti in ta status tudi upravičili. Že v prvih minutah so pritisnili proti vratom Flore in Aljoša Matko je po dobrem predložku Aljaža Krefla z leve strani neoviran iz petih metrov žogo poslal v mrežo. Estonci se še niso pobrali, ko je na podoben način, po predložku s strani in odbiti žogi do strela prišel še Damjan Vuklišević, ki je v 10. minuti zadel za 2:0.

Že v 21. minuti bi Celje lahko rešilo vprašanje o zmagovalcu, a je Matko strel z 11 metrov izvedel močno, a premalo natančno, stresel je le prečko. Zato pa je v izdihljajih prvega polčasa na 3:0 povišal Mark Zabukovnik, ki je s 15 metrov od prečke neubranljivo zadel.

Mark Zabukovnik je dosegel tretji gol na tekmi. FOTO: Črt Piksi
Mark Zabukovnik je dosegel tretji gol na tekmi. FOTO: Črt Piksi

V drugem polčasu je Celje le še nadzorovalo potek srečanja, preostala zadetka sta dosegla rezervist Rolando Aarons, ki je bil v 70. minuti prehiter za obrambo domačinov, že v 90. minuti pa še Tamar Svetlin, ki je po nespretnem posredovanju obrambe Flore žogo potisnil v mrežo iz šestih, sedmih metrov.

Visoka zmaga je dobra popotnica za Celje, varovanci Damirja Krznarja bodo lahko neobremenjeno dočakali povratno tekmo na svojem štadionu, z mislimi pa so bržkone že pri bratislavskem Slovanu, ki bo njihova (in precej težja) ovira v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Flora – Celje 0:5 (0:3)
0:1 Matko (7.), 0:2 Vuklišević (10.), 0:3 Zabukovnik (45.), 0:4 Aarons (71.), 0:5 Svetlin (90.)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine