Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblakov Atletico s tremi žogami v mreži praznih rok iz Valencie

V 5. kolu španskega nogometnega prvenstva Barcelona po zmagi nad Betisom na vrhu pred Realom.
Jan Oblak je imel težko delo v Valencii. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Jan Oblak je imel težko delo v Valencii. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Š. R., STA
16. 9. 2023 | 20:36
16. 9. 2023 | 23:41
2:18

Nogometaši Valencie so v 5. kolu španskega prvenstva premagali Atletico iz Madrida s 3:0. Netopirji so po tretji zmagi napredovali na peto mesto, zasedba slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka pa je doživela prvi poraz.

Valencia je sijajno odprla obračun na Mestalli. Že v peti minuti je zadel Hugo Duro, 23-letni napadalec pa je nato v 34. minuti s svojim drugim zadetkom podvojil prednost. Varovanci argentinskega strokovnjaka na klopi madridske ekipe Diega Simeoneja so v začetku druge polovice tekme doživeli novo hladno prho. V 54. minuti je na 3:0 povišal 20-letni Javi Guerra in jasno je bilo, da bodo točke ostale v tretjem največjem mestu v Španiji.

Tridesetletni Škofjeločan je nazadnje tri gole na španskih zelenicah prejel na četrtfinalni pokalni tekmi proti madridskemu Realu, ki je bila 26. januarja letos. Atletico je tedaj po podaljšku izgubil z 1:3, v španskem prvenstvu pa proti Cadizu 29. oktobra lani ob porazu 2:3.

Nogometaši iz Barcelone pa so po visoki zmagi nad Betisom s 5:0 zasedli vrh v španskem prvenstvu. Katalonska zasedba ima po nepolnem petem kolu in tekmi več zdaj točko prednosti pred drugouvrščenim madridskim Realom, ki bo v nedeljo zvečer na Santiagu Bernabeuu gostil Real Sociedad.

Španski prvak iz minule sezone je temelje za četrto zmago postavil v prvem polčasu, ko sta med 25. in 32. minuto zadela Portugalec Joao Felix in Poljak Robert Lewandowski. V drugi polovici tekme so zadeli še Ferran Torres (62.), Brazilec Raphinha (66.) in Portugalec Joao Cancelo (81.).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine