Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblak spet ohranil svojo mrežo nedotaknjeno

Nogometaši madridskega Atletica na svojem štadionu z 1:0 premagali igralce Getafeja.
Jan Oblak je bil spet zelo razpoložen v vratih Atletica. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Jan Oblak je bil spet zelo razpoložen v vratih Atletica. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
M. Š., STA
30. 12. 2020 | 22:01
30. 12. 2020 | 23:44
2:16
V elitni španski nogometni ligi so odigrali tekme 16. kola. Nove zmage so se veselili privrženci madridskega Atletica, saj so njihovi ljubljenci s slovenskim vratarjem Janom Oblakom na čelu premagali igralce Getafeja z 1:0. »Žimničarji« so tako zadržali vodstvo na prvenstveni lestvici, na kateri imajo dve točki naskoka pred mestnim tekmecem Realom, ki je pri Elcheju iztržil neodločen izid 1:1 (Fidel Chaves 52. 11-m; Luka Modrić 20.). A je treba pri tem zapisati, da ima kraljevi klub dve tekmi več kot Atletico.

Zmagoviti gol za Atletico je dosegel Luis Suarez, ki je bil v 20. minuti na pravem mestu po prostem strelu in podaji Yannicka Carrasca. Urugvajski zvezdnik je tako vpisal osmi gol v sezoni tudi gol odločitve. Nogometaši Getafeja so bili v drugem polčasu enakovredni tekmeci, vendar niso nadomestili zaostanka.
Luis Suarez je zabil zmagoviti gol za Atletico. Foto Susana Vera/Reuters
Luis Suarez je zabil zmagoviti gol za Atletico. Foto Susana Vera/Reuters


V popoldanski tekmi je novo razočaranje doživela Valencia, ki je z 1:2 izgubila z Granada. Ta se je povsem približala mestom, ki vodijo v ligo prvakov, medtem ko Valencia ostaja trdno v spodnjem delu lestvice. Granadi je pot do zmage odprl Kenedy v sodnikovem dodatku prvega polčasa, potem ko je Kevin Gameiro v 36. minuti goste popeljal v vodstvo. Zmagoviti gol je v 88. minuti zabil Jorge Monilin. Pri Valencii, ki je že sedem tekem brez zmage, sta v drugem polčasu rdeča kartona dobila Jason in Goncalo Guedes, pri gostiteljih pa Domingos Duarte.

V preostali današnji tekmi je Celta Vigo z 2:1 ugnala ekipo z dna lestvice Huesco. Že v torek je Barcelona na domačem štadionu doživela nov spodrsljaj, potem ko je brez svojega prvega zvezdnika, Argentinca Lionela Messija, iztržila le neodločen izid 1:1 z Eibarjem. Sevilla je premagala Villarreal z 2:0 in se povzpela na četrto mesto.

ŠPANIJA
Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine