Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblak ohranil mrežo nedotaknjeno, Atletico prehitel Barcelono

V zaostalem dvoboju 4. kola španske lige so Madridčani ugnali Sevillo.
Trener Diego Simeone je planil v objem Marcosu Llorenteju, strelcu edinega današnjega gola za Atletico Madrid. FOTO:  Susana Vera/Reuters
Trener Diego Simeone je planil v objem Marcosu Llorenteju, strelcu edinega današnjega gola za Atletico Madrid. FOTO:  Susana Vera/Reuters
Š. R., STA
23. 12. 2023 | 18:20
23. 12. 2023 | 23:03
1:28

Na španskih nogometnih igriščih je bila danes na sporedu le ena prvoligaška tekma. V zaostalem dvoboju 4. kola je Atletico Madrid ugnal Sevillo z 1:0 (0:0) in prehitel Barcelono. Po 12. zmagi v DP zaostaja le za madridskim Real in Girono.

Atleticov vratar Jan Oblak je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, ob dveh strelih gostov znotraj okvira njegovih vrat je zanesljivo posredoval. Edini gol na tekmi pa je v 46. minuti dosegel Marcos Llorente, ki je vstopil v igro ob začetku drugega polčasa.

Madridčani so od 70. minute igrali z nogometašem manj, saj je Caglar Söyüncü prejel rdeči karton le štiri minute po menjavi s Kokejem.

Kljub težavam so gostitelji v zadnjih 20 minutah ubranili prednost. Precej jezen je bil ob zamenjavi domači napadalec Antoine Griezmann, ki ostaja s 173 goli izenačen z Luisom Aragonesom na vrhu lestvice strelcev v zgodovini Atletica.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine