Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nov evropski večer v Fazaneriji, Domžale in Olimpija daleč od doma

Državni prvak Mura na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko ligo nocoj (20.00) gosti Žalgiris. Domžale in Olimpija v boju za konferenčno ligo daleč od doma.
Muraši so proti Ludogorcu na obeh tekmah drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pustili zelo dober vtis, a na koncu izpadli s skupnim izidom 1:3. FOTO: Voranc Vogel
Muraši so proti Ludogorcu na obeh tekmah drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pustili zelo dober vtis, a na koncu izpadli s skupnim izidom 1:3. FOTO: Voranc Vogel
STA, J. K.
5. 8. 2021 | 05:59
5. 8. 2021 | 23:01
2:53
Oči ljubiteljev slovenskega nogometa bodo spet uprte v Mursko Soboto, kjer bodo črno-beli po porazu z Ludogorcem na povratni tekmi v Bolgariji (1:3) poskušali uprizoriti nov evropski podvig – v primeru skupne zmage nad litovskim prvakom Žalgirisom bi si Prekmurci že zagotovili zgodovinski preboj v skupinski del novoustanovljene konferenčne lige in bi ostali tudi v igri za evropsko ligo, tudi poraz z zelenimi pa prinaša še en poskus v play-offu kvalifikacij omenjenega pokala.

image_alt
V Prekmurju nov zgodovinski večer, na igrišču nova sanjska priložnost


»Nasprotnik je dominanten v svoji ligi, so že sredi tekmovanja in imajo specifičen način igre, ki so ga uporabljali v Evropi,« je četrtkov večerni obračun napovedal trener murašev Ante Šimundža, ki opozarja na dejstvo, da so Litovci v juliju odigrali le eno prvenstveno tekmo in se tako povsem osredotočali na evropske izzive. S skupnih 5:1 jih je sicer izločil madžarski Ferencvaros. »Moramo biti izredno čvrsti in hitri pri prehodih, ki jih želimo imeti, in konkretni,« je dodal Šimundža.


Zmaji pristali sredi oceana


Domžalčani in Ljubljančani v primeru izpada proti Rosenborgu oziroma Santa Clari nimajo možnosti popravnega izpita, sploh zeleno-beli bodo po okoli 3500 km dolgi in osem ur trajajoči poti do najzahodnejšega evropskega otočja – Azorov – na hudi preizkušnji, potem ko sta jim veliko moči pobrali že zadnji zmagi na Malti in večnem derbiju z Mariborom v Ljubljani.

Slovenski klubi v Evropi.
Slovenski klubi v Evropi.
»Težko bo, ponoviti bomo morali veliko dobrih reči s tekme proti Mariboru. Pričakujem, da bomo na vsaki tekmi napredovali, a biti bomo morali še boljši kot v nedeljo, če želimo do ugodnega rezultata. Želimo si takšnega, ki bi nam v Stožicah ponujal možnost napredovanja v play-off,« si je pred obračunom z lani šestouvrščeno ekipo portugalskega prvenstva zaželel ljubljanski strateg Savo Milošević.

»Je najuspešnejši norveški klub, ki je dolga leta igral v ligi prvakov. Mogoče je zadnja leta v tem pogledu manj uspešen. Kljub temu gre za velik klub z zelo organizirano in agresivno ekipo, ki si želi igrati,« pa je Sportklub citiral trenerja Domžal Dejan Djuranovića, ki računa tudi na večji motiv svojih varovancev. »Tudi mi rastemo. V pripravah smo že dva meseca, odigrali smo štiri evropske tekme in dve prvenstveni, zato mislim, da ne bo težav, da ne bi bili v pravem ritmu. Vlogo bo odigral tudi velik motiv, saj takšnih tekem, kot bo četrtkova, ne igraš vsak teden,« je še povedal Djuranović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine