Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nogometaši Čila zaman upali na polet proti Katarju

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes zavrnila pritožbo Čila in potrdila, da bo Ekvador igral na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju.
Byron Castillo (v sredini) na svojo srečo ni povzročil izključitve Ekvadorja z mundiala. FOTO: Alberto Valdes/Reuters
Byron Castillo (v sredini) na svojo srečo ni povzročil izključitve Ekvadorja z mundiala. FOTO: Alberto Valdes/Reuters
Š. R., STA
10. 6. 2022 | 17:15
10. 6. 2022 | 17:21
1:41

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je danes zavrnila pritožbo Čila in potrdila, da bo Ekvador igral na letošnjem svetovnem prvenstvu v Katarju. Čilska zveza je maja vložila pritožbo s kar nekaj obtožbami zaradi morebitne goljufije oziroma ponarejanja dokumentov za pridobitev ekvadorskega državljanstva za igralca Byrona Castilla.

image_alt
Predsednik PSG prepričan: Čeferin si zasluži največjo nagrado

Pri čilski nogometni zvezi menijo, da je bil desni bočni branilec Byron Castillo rojen v kolumbijskem Tumacu leta 1995 in ne v ekvadorskem mestu General Villamil Playas leta 1998, kot je veljalo doslej. Zaradi tega so zahtevali Fifino preiskavo.

Brazilija, Argentina, Ekvador in Urugvaj

Castillo je odigral osem od skupno 18 kvalifikacijskih tekem za Ekvador, ki se je s četrtim mestom v kvalifikacijah uvrstil na letošnje SP, kjer bo igral v skupini A z gostiteljem Katarjem, Senegalom in Nizozemsko.

Čile je sicer v južnoameriških kvalifikacijah pristal na sedmem mestu in si ni zagotovil SP, tega so si ob Ekvadorju priigrali še Brazilija, Argentina in Urugvaj, medtem ko bo Peru igral v medcelinskih dodatnih kvalifikacijah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine