Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

»Neodvisna« odločitev? Krivdo pripisala Uefi, nato odšla v Liverpool

Načeta objektivnost poročila komisije, ki je obravnavala dogodke izpred lanskega finala lige prvakov v Parizu in krivdo pripisala Uefi in policiji.
Prizor izpred finala lige prvakov lanskega 28. maja v Parizu, ko je bilo pred štadionom očitno preveliko število navijačev Liverpoola. FOTO: Thomas Coex/AFP
Prizor izpred finala lige prvakov lanskega 28. maja v Parizu, ko je bilo pred štadionom očitno preveliko število navijačev Liverpoola. FOTO: Thomas Coex/AFP
16. 2. 2023 | 15:01
16. 2. 2023 | 15:17
3:36

V nadaljevanju preberite:

Ta nogometni teden je zaznamovala tudi odločitev neodvisne komisije, ki jo je angažirala Evropska nogometna zveza (Uefa) po lanskem kaosu pred finalom lige prvakov v Parizu, kjer je prišlo do prevelikega števila navijačev Liverpoola, nevarnih okoliščin in posredovanja pariške policije, ki je proti navijačem Liverpoola uporabila tudi solzivec.

Toda del »neodvisne« komisije je bila Amanda Jacks, ki je nekaj dni pred objavo sprejela ponudbo za delo – Liverpoola. Čeprav sta Uefa in francoska policija sprejeli svoj del odgovornosti po objavi poročila (da je Uefa kot lastnica dogodka nosilka primarne odgovornosti za napake), je dogodek po novih okoliščinah postavljen v povsem drug kontekst, poročilo pa težko označiti za neodvisnega, profesionalnega in objektivnega. Več v tekstu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine