Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nenavadna prvomajska budnica za Chelsea

V pričakovanju današnje pomembne tekme pred hotelom v Liverpoolu ognjemet v zgodnjih jutranjih urah.
Frank Lampard (desno; ob njem Dele Alli) je kot trener Evertona pred zahtevno nalogo proti Chelseaju, kjer uživa ugled klubske legende. FOTO: Phil Noble/Reuters
Frank Lampard (desno; ob njem Dele Alli) je kot trener Evertona pred zahtevno nalogo proti Chelseaju, kjer uživa ugled klubske legende. FOTO: Phil Noble/Reuters
S. U.
1. 5. 2022 | 11:33
1. 5. 2022 | 13:18
1:39

Nogometni Liverpool je razdeljen na dva tabora. V rdečem, po svetu z zares izjemno armado privržencev bolj prepoznavnem, po sobotni zmagi v Newcastlu (1:0) nadaljujejo boj za naslov angleškega prvaka in obenem odštevajo do prihajajočega torka ter revanše v polfinalu lige prvakov z Villarealom. Modri mestni nogometni tabor oz. Everton pa je sredi hudega boja za obstanek med elitno angleško nogometno druščino.

Današnja predstava s tretjeuvrščenim Chelseajem (15.00) je zato močno podčrtana, prav posebna pa bo za Franka Lamparda, Chelseajevo legendo, a zdaj Evertonovega glavnega trenerja. Pred to tekmo v domačem Goodison Parku poskuša kar najbolj umiriti moštvo v upanju na podvig proti klubu, pri katerem pa v zadnji noči dobesedno ni bilo mirnega spanca. 

Pred hotelom Hilton v Liverpoolu, Chelseajevem baznem taboru med gostovanjem pri Evertonu, so neznanci v zgodnjih jutranjih urah, pravzaprav še v temi, uprizorili ognjemet in podobno kot pri nas ob prvomajski budnici godbe na pihala, poskrbeli za zgodnji »alarm«. Kako je ta nepričakovan hrup vplival na Chelseajevo moštvo, seveda ni znano, namigi o tem, da Evertonovi privrženci v slogu temperamentnih iz sredozemskega okolja tudi takole poskušajo zmesti tekmece in olajšati pot svojim nogometašem pot do pomembnih točk, pa vsekakor lahko razkrivajo resnico. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine