Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nemci samozavestni v London, Madžari užaloščeni nazaj v Budimpešto

Dramatičen zaključek skupinskega dela eura 2020 je prinesel pričakovan razplet »skupine smrti«, v kateri pa bi najkrajši konec kmalu potegnili Nemci.
Thomas Müller in Joshua Kimmich proslavljata ob razočaranemu Szabolcsu Schönu. FOTO: Alexander Hassenstein/Reuters
Thomas Müller in Joshua Kimmich proslavljata ob razočaranemu Szabolcsu Schönu. FOTO: Alexander Hassenstein/Reuters
J. K.
24. 6. 2021 | 09:48
3:28
V Münchnu se je nemška reprezentanca dolgo časa poigravala z živci navijačev in kar dvakrat zaostajala proti Madžarski, nato pa jo je z zadetkom v zaključku obračuna pred slovesom od nadaljnjega tekmovanja rešil vezist domačega Bayerna Leon Goretzka.

»Po izenačenju na 1:1 smo storili veliko napako in takoj prejeli nov gol. Česa takšnega si ne smemo več dovoliti, če bomo želeli ostati na turnirju. A ne dvomimo vase, imamo veliko samozavesti,« je za M4 Sport povedal Goretzka, ki ga z rojaki v osmini finala čaka gostovanje v Londonu pri starih rivalih Angležih.

Nemci so v skupini F osvojili končno drugo mesto, prvi so po remiju s Portugalsko, ki se bo zdaj v Sevilli morala udariti z Belgijo, ostali Francozi (2:2). Tekma, ki so jo zaznamovali tudi »mavrični« protesti (navijač z mavrično zastavo in dresom Nemčije je pritekel pred madžarske navijače med igranjem himne, številni nemški privrženci nogometa pa so na tribunah mahali z mavričnimi zastavami v podporo skupnosti LGBTQ), se je začela sanjsko za Madžare, ki jih je v 11. minuti v vodstvo popeljal Adam Szalai. Po tem, ko je v 66. minuti izenačil Kai Havertz, so Madžari že čez nekaj sekund po veliki napaki nemške obrambe na čelu s kapetanom Manuelom Neuerjem spet povedli prek Andrasa Schäferja, veliko presenečenje pa je z močnim strelom znotraj kazenskega prostora v 84. minuti preprečil Goretzka.

»Pokazali smo ogromno želje, smo pa tudi delali napake,« je Evropska nogometna zveza na svoji spletni strani po tekmi citirala selektorja Joachima Löwa. »Lepo je bilo videti, da smo prikazali veliko borbe in prišli do izenačenja. Tekma je bila trda, vedeli smo, da bodo Madžari dali vse od sebe. Zelo sem vesel, da smo napredovali,« je nadaljeval Löw.

»Vse 'majhne' ekipe so zelo delovne in se dobro branijo. Madžarska je igrala z desetimi igralci na svoji polovici in ni imela kaj izgubiti. Odlično je, da smo napredovali iz te težke skupine. Zdaj pa smo že v napetem pričakovanju tekme z Anglijo,« je še povedal trener, ki se po koncu prvenstva poslavlja od reprezentance.
 

Slavje Nemcev pove vse


Povsem poklapani so bili po zadnjem sodnikovem žvižgu Madžari, ki so bili na pragu velikega podviga. Vratar Peter Gulacsi je

»V tem trenutku je težko najti besede. Tako blizu smo bili, da bi dosegli nekaj posebnega, seveda pa sem globoko razočaran,« je za M4 Sport dejal vratar Leipziga. »Bili smo pod pritiskom, toda Nemcem smo dovolili le malo priložnosti. Zelo dobro smo se odzvali po prvem izenačujočem golu. Odigrali smo tri zelo uravnotežene tekme in razočaran sem, da nimo napredovali.«

Selektor Marco Rossi je dejal: »Neverjetno je, da smo po izidu 2:2 v Münchnu razočarani mi, Nemci pa slavijo. To pove vse. Razočarani smo, ker smo bili zelo blizu napredovanju, ki so si ga ti nogometaši tudi zaslužili. Moji varovanci so se borili kot levi na treh tekmah, na katerih smo državo naredili ponosno. Nikoli se ne bojimo slovitih imen, s katerimi se merimo, enakovredno pa igramo z vsemi. Nihče nam ne more očitati truda ali našega odnosa.«

  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine