Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nekdanji zvezdnik o Kloppu: Ko gre za denar, smo vsi hinavci

V nogometnem svetu še odmeva napoved Jürgna Kloppa, da bo prevzel vlogo svetovalca v skupini Red Bulla, a Jamie Carragher meni, da je odločitev povsem pravilna.
Jamie Carragher v Angliji spada med najbolj vplivne komentatorje, deluje pri mreži Sky. FOTO: Carl Recine/Reuters
Jamie Carragher v Angliji spada med najbolj vplivne komentatorje, deluje pri mreži Sky. FOTO: Carl Recine/Reuters
N. Gr.
25. 10. 2024 | 17:00
1:45

Nekdanji trener Liverpoola Jürgen Klopp je v Nemčiji naletel na mešane odzive, ko je sporočil novico, da bo deloval v vlogi koordinatorja in svetovalca celotni nogometni skupini Red Bulla, tudi Leipzigu Benjamina Šeška.

Klopp bo za to vlogo prejel okrog 12 milijonov evrov letno, nekdanji zvezdnik Liverpoola in zdaj komentator Jamie Carragher pa meni, da so kritike nesmiselne: »Razumem, da ga imajo v Nemčiji za ljudskega človeka, a naj se zato celo življenje drži idealov Mainza ali Borussie? Ko nam nekdo ponudi dovolj denarja, smo vsi hinavci. Pri Red Bullu bo svetovalec, obiskal bo nekaj tekem in zaslužil ogromno denarja.«

FOTO: Oli Scarff/AFP
FOTO: Oli Scarff/AFP

Carragher je še dodal, da podpira sistem dela Red Bulla: »V Nemčiji jih ne marajo, a mislim, da delajo odlično, mladim nogometašem ponudijo priložnost, jih razvijejo v zvezdnike in jih prodajo. To je odličen poslovni model.«

Klopp si je ob zelo lepi plači izpogajal še pomembno klavzulo, ki mu omogoča prekinitev sodelovanja (z delom bo začel januarja) z Red Bullom, če bi na njegova vrata s selektorsko ponudbo potrkala nemška nogometna zveza. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine