Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

»Ne znam opisati bolečine, ki jo zdaj čutim«

Nogometaši Kosova, ki bodo pojutrišnjem gostili Slovence, potrti po porazu v polfinalu kvalifikacij za nastop na Euru 2021.
Nogometaš Kosova Valon Berisha ni skrival velikega razočaranja po porazu s Severno Makedonijo. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
Nogometaš Kosova Valon Berisha ni skrival velikega razočaranja po porazu s Severno Makedonijo. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
9. 10. 2020 | 09:22
9. 10. 2020 | 15:25
3:36
Polfinalna tekma dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2021 med Severno Makedonijo in Kosovom, nedeljskim tekmecem Slovenije v ligi narodov, je na stadionu Todorja Proeskega v Skopju postregla z izjemno razburljivo tekmo. Zmaga z 2:1 (2:1) je na koncu ostala doma, toda gostitelji so morali zanjo trepetati vse do zadnjih sekund.

Severni Makedonci so z avtogolom igralca gostujoče zvezne vrste Benjamina Kollolija, člana Züricha, prešli v vodstvo v 16. minuti, trinajst minut pozneje pa je za izenačenje Kosova poskrbel njegov reprezentančni soigralec Florent Hadergjonaj, ki si kruh služi v Turčiji pri Kasimpasi. Toda veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je v 34. minuti domače moštvo v vodstvo spet popeljal Darko Velkovski, branilec Rijeke.
image_alt
Messi zadel za tesno zmago Argentine

image_alt
Kakšne karte za napad na Kosovo ima v rokah Matjaž Kek


Rezultat se do konca ni več spremenil, ni pa veliko manjkalo, da bi oslabljeni nogometaši Kosova, ki so imeli večjo posest žoge (v odstotkih 52 : 48), izenačili izid, saj so v zadnjih trenutkih zapravili lepo priložnost za zadetek. Za nastop na prvenstvu stare celine 2021 se bodo tako 12. novembra potegovali Severni Makedonci, ki bodo poskušali v Tbilisiju premagati še Gruzince.

Veselje po uvrstitvi v finale kvalifikacij je bilo v domačem moštvu kajpak veliko. »Tekma je bila težka. Nasprotniki so začeli zelo dobro, toda mi smo bili prvi, ki smo se veselili gola. Nato sva si s Stoletom (Dimitrievskim) privoščila napako, sploh ne vem, kaj se je takrat zgodilo. Napaka bi nas lahko drago stala. Ko sem potem sam dosegel dol, se mi je s srca odvalil kamen. Lahko bi zmagali tudi z višjo razliko, nismo pa še dokončali naloge,« se je razgovoril strelec zmagovitega zadetka Velkovski.
Igor Angelovski, selektor Severne Makedonije, je takole proslavljal uvrstitev v finale dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. FOTO: Reuters
Igor Angelovski, selektor Severne Makedonije, je takole proslavljal uvrstitev v finale dodatnih kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu leta 2021. FOTO: Reuters


Igor Angelovski, selektor Severne Makedonije, je ocenil, da so si zaslužili zmago, hkrati pa je poudaril, da še niso ničesar dosegli. »Zdaj smo seveda vsi evforični, pustimo, da se država veseli nocoj, toda že jutri se moramo vrniti na trdna tla. Upamo, da bomo v Gruziji skočili še malo višje in po tridesetih letih končno videli Makedonijo na evropskem prvenstvu,« si je zaželel Angelovski.

V poraženi kosovski reprezentanci kajpak niso skrivali razočaranja. »V zaključkih naših akcij smo delali napake. Poskušali smo si priigrati čim več priložnosti, ki pa jih na žalost nismo izkoristili. Opravičujemo se navijačem, ker smo jih pustili na cedilu,« je izjavil Herolind Shala, sicer član norveškega kluba Vålerenga. Potrt je bil tudi Valon Berisha: »Ne znam opisati bolečine, ki jo zdaj čutim. Začeli smo dobro, toda prejeli gol(a), nakar smo lovili tekmece. Počutim se res slabo, štiri leta smo čakali na ta trenutek,« je bil razočaran nogometaš francoskega kluba Reims.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine