Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski vroč, poraz Iličića, angleški derbi razočaral

Moštvo iz Bergama s slovenskim reprezentantom v serie A je gostilo Genovo, Kevin Kampl je igral za Leipzig.
Robert Lewandowski trese mreže kot za stavo. FOTO: Christof Stache/Reuters
Robert Lewandowski trese mreže kot za stavo. FOTO: Christof Stache/Reuters
STA
24. 10. 2020 | 21:00
25. 10. 2020 | 00:10
5:50
Tuja nogometna prvenstva tudi ta konec tedna skrbijo za zanimivo dogajanje na evropskem športnem zemljevidu.

Atalanta je v 5. kolu serie A gostila Sampdorio, moštvo iz Genove je z goloma 37-letnega veterana Fabia Quagliarelle v 13. minuti in Norvežana Mortena Thorsbyja v 59. že vodilo z 2:0. Quagliarella je v 45. minuti celo zastreljal enajstmetrovko. Kolumbijec Duvan Zapata je v 80. minuti iz najstrožje kazni znižal na 1:2, zmago Genovljanov pa je potrdil Čeh Jakub Jankto v 91. minuti za končni izid 3:1. Josip Iličić je odigral vso tekmo za ekipo iz Bergama, 19-letni Nik Prelec je bil na klopi Sampdorie.

Milanski Inter je danes v Genovi slavil z 2:0 (0:0). Za ekipo nekdanjega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića, ki je branil celotno tekmo, sta zadela Romelu Lukaku v 64. in Danilo D'Ambrosio v 79. minuti. Slovenski reprezentant v dresu Genoe Miha Zajc je tekmo začel na klopi za rezervne igralce, v igro je vstopil v 61. minuti, ko je zamenjal Hrvata Milana Badlja.




Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Derbi v Manchestru brez golov


V Angliji sta se v 6. kolu pomerila West Ham in Manchester City in se razšla z delitvijo točk (Michail Antonio 18.; Phil Foden 51.). V derbiju sta se Chelsea in Manchester United razšla celo brez golov. Tekma je razočarala ljubitelje nogometa, saj ekipi nista pokazali veliko dobrega nogometa.

Atalantin Slovenec Josip Ilićić je začel tekmo proti Sampdorii. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Atalantin Slovenec Josip Ilićić je začel tekmo proti Sampdorii. FOTO: Alberto Lingria/Reuters


Med številnimi klubi ki so na lestvici pred ekipama iz Manchestra, je tudi Crystal Palace, ki se je tokrat zmage veselil na gostovanju pri zadnjeuvrščenemu Fulhamu. Gola za Crystal Palace sta dosegla Jairo Riedewald v osmi in Wilfried Zaha v 64. minuti, v zadnjih trenutkih je izid znižal Tom Cairney.
 

Vrnitev Alissona


Prvak Liverpool je kljub zgodnjemu zaostanku z 2:1 premagal Sheffield United. Izenačil je Roberto Firmino ob koncu prvega polčasa, zmagoviti gol je dosegel novinec Jota. Pri rdečih, ki bodo še dolgo pogrešali Virgila van Dijka, se je v vrata vrnil Alisson Becker.



Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Lewandowski še naprej trese mreže


Tudi v Nemčiji igrajo 5. kolo. Evropski klubski prvak Bayern je gostil Eintracht iz Frankfurta in zmagal s 5:0. Zadel je, kdo drug, kot Poljak Robert Lewandowski, in sicer v 10., 26. in 60. minuti, četrti gol je prispeval Leroy Sane v 72. minuti, zadnjega 17-letni Anglež Jamal Musiala v 90.

Manchester United in Chelsea sta razočarala na derbiju. FOTO: Phil Noble/Reuters
Manchester United in Chelsea sta razočarala na derbiju. FOTO: Phil Noble/Reuters


Kevin Kampl je za Leipzig doma proti Berlinski Herthi, 2:1 je bilo, igral do 90. minute, ko ga je zamenjal Francoz Ibrahima Konaté.



Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine