Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Navijači Bayerna: Nočemo denarja iz Katarja

Najzvestejšim privržencem vodilnega nemškega nogometnega kluba ni všeč, da denar v blagajno prihaja tudi iz bogatega obmorskega emirata.
Bayern je že dolgo v Nemčiji korak ali dva pred konkurenco. FOTO: Lukas Barth/Reuters
Bayern je že dolgo v Nemčiji korak ali dva pred konkurenco. FOTO: Lukas Barth/Reuters
8. 11. 2021 | 14:30
1:20

Nemška nogometna scena se zaenkrat uspešno upira vlagateljem iz bogatega arabskega sveta, ki so sicer dodobra zasukali razmerja moči in proračunov na evropskem nogometnem zemljevidu. Navijačem Bayerna pa že ni všeč niti to, da največji nogometni klub v državi del zimskega treninga opravi v Katarju, prav največji letalski prevoznik te dežele pa je med pokrovitelji nemških prvakov. "Za denar je mogoče vse oprati," so sporočili s tribun najzvestejši privrženci, med drugim ošteli tudi legendarnega vratarja Oliverja Kahna, zdaj prvega ustvarjalca klubske športne strategije.

Niti Kahn niti kdorkoli drug iz klubskega vodstva se na kritike s tribun ob zadnji tekmi s Freiburgom (2:1) še ni odzval, strasti pa je pozneje poskusil umiriti le glavni trener Julian Nagelsmann, ki se je v München pred to sezono preselil iz Leipziga: »Pri klubu zdaj razmišljajo, kako se pogovoriti in zadevo obrazložiti. Verjamem, da bodo na tem področju kaj storili.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine