Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski se ne ustavlja

Bayern po zmagi v 11. kolu nemškega nogometnega prvenstva znova na plus štiri. Borussia Dortmund je izgubila z 1:2.
Poljak Robert Lewandowski je znova zadel za bavarskega nogometnega velikana. FOTO: Christof Stache/AFP
Poljak Robert Lewandowski je znova zadel za bavarskega nogometnega velikana. FOTO: Christof Stache/AFP
M. U., STA
6. 11. 2021 | 18:01
6. 11. 2021 | 22:44
1:50

Bayern je v 11. kolu nemške nogometne lige premagal Freiburg z 2:1 in začasno prednost pred zasledovalci povišal na štiri točke. Bayern je na svojem stadionu potreboval kar nekaj časa, da je povsem prevzel pobudo na domači zelenici, do prvega zadetka na tekmi pa prišel v 30. minuti, ko je po podaji Thomasa Müllerja, že osmi v sezoni, zadel Leon Goretzka.

V nadaljevanju si je Bayern priigral precej lepih priložnosti, prek Goretzke stresel še okvir vrat, zadetek Roberta Lewandowskega v 75. minuti pa je vendarle še drugič strl obrambo Freiburga. Rezervist Corentin Tolisso je nato v sodnikovem dodatku drugega polčasa dosegel še tretji gol za domače, a so ga sodniki razveljavili. Na drugi strani pa je častni zadetek za goste dosegel Janik Haberer.

V Leipzigu je v izjemno zanimivem obračunu domači klub, pri katerem Kevin Kampl ni dobil priložnosti za igro, ugnal Borussio Dortmund z 2:1. V prvem polčasu je bila Borussia povsem nebogljena, domači pa so na odmor odšli s prednostjo po golu Christopherja Nkunkuja v 29. minuti.

V drugem delu so se črno-rumeni prebudili in izenačili prek kapetana Marca Reusa v 52. minuti. V razgibanem srečanju ni manjkalo lepih priložnosti, eno od teh pa je v 68. minuti za končnih 2:1 izkoristil Yussuf Poulsen. Leipzig je nekaj minut kasneje dosegel še tretji zadetek, a je stranski sodnik dvignil zastavico zaradi prepovedanega položaja.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine