Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Najprej napadel Zidana, po odzivu Mbappeja se mu je opravičil

Predsednik Francoske nogometne zveze Noel Le Graet se je opravičil Zinedinu Zidanu.
Predsednik Fife Gianni Infantino, predsednik francoske zveze Noel Le Graet in francoski predsednik Emmanuel Macron v Katarju. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Predsednik Fife Gianni Infantino, predsednik francoske zveze Noel Le Graet in francoski predsednik Emmanuel Macron v Katarju. FOTO: Peter Cziborra/Reuters
Š. R., STA
9. 1. 2023 | 13:40
9. 1. 2023 | 13:46
2:28

Predsednik Francoske nogometne zveze (FFF) Noel Le Graet se je opravičil za nedavne izjave o nekdanjem zvezdniku ter kandidatu za mesto selektorja francoske izbrane vrste Zinedinu Zidanu. Le Graet je dejal, da so bile izjave »nerodne ter so posledično izzvale velik nesporazum«. Prvi mož FFF se je v današnji izjavi za javnost zveze osebno opravičil svetovnemu prvaku iz leta 1998 s francosko zasedbo.

»Rad bi se opravičil za te opazke, ki nikakor ne predstavljajo mojega mnenja o njem ter ne zmanjšujejo pomena njegove nogometne kariere in zdaj uspešnega trenerskega dela,« je Le Graetove besede zapisala francoska zveza FFF. Zidane je bil sicer kandidat za selektorja Francije, če bi Didier Deschamps zapustil klop. Iz FFF so v soboto nato sporočili, da je Deschamps, svetovni prvak leta 1998 kot igralec in 2018 kot selektor, podaljšal pogodbo do konca leta 2026.

Zidanu se ne bi niti oglašal na telefon

Zinedine Zidane FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Zinedine Zidane FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Le Graet je v pogovoru za televizijsko postajo RMC Sport v nedeljo dejal, da se Zidanu niti ne bi oglašal na telefon. »Zaradi mene lahko počne, kar želi. To ni moja stvar. Pravzaprav mi je malo mar zanj,« je na vprašanje o nadaljnji poti Zidana dejal 81-letni Le Graet.

Kasneje se je oglasil tudi najboljši strelec zadnjega svetovnega prvenstva v Katarju Kylian Mbappe. Francoski napadalec je na Twitterju zapisal, »Zidane je Francija, do legende se ne smeš obnašati tako nespoštljivo«. Tudi športni dnevnik L'Equipe je besede predsednika FFF označil kot »nesprejemljive«, ministrica za šport Amelie Oudea-Castera pa je Le Greata na Twitterju pozvala, naj se »zaradi popolnega pomanjkanja spoštovanja opraviči«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine