Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na varnem le Oblak, Iličić, Bijol in Berić

V boju za Uefini tekmovanji številni Slovenci po vsej Evropi.
Matjaž Kek bo v teh dneh podrobno spremljal učinek slovenskih  reprezentantov po vsej Evropi. FOTO: Tomi Lombar
Matjaž Kek bo v teh dneh podrobno spremljal učinek slovenskih  reprezentantov po vsej Evropi. FOTO: Tomi Lombar
24. 7. 2019 | 11:00
4:07
V prihodnjih tednih bodo zaostrili razmere v boju za obe Uefini klubski tekmovanji. Ligo prvakov 2019/20 si je zagotovilo pet slovenskih državljanov, v resnici pa le dva reprezentanta: vratar Jan Oblak in »desetka« Josip Iličić. Selektor Matjaž Kek ima kljub temu v ognju veliko več želez.



Skupinski del tekmovanja, ki je vreden slabih dvajset milijard evrov, si je zagotovilo pet klubov s slovenskimi legionarji: Zenit (Miha Mevlja), Atletico (Jan Oblak), Inter (Samir Handanović), Leipzig (Kevin Kampl) in Atalanta (Josip Iličić). Toda, pozor, Interjeva št. 1 in leipziška lokomotiva sta zapustila jato na Brdu pri Kranju, Mevlja pa nemara ne pozna natančno svoje usode v klubu iz St. Peterburga.



V ligi prvakov – žreb skupin bo 29. avgusta v Monte Carlu – naj bi torej zanesljivo igrala le Oblak in Iličić. Prvi je nedavno podaljšal pogodbo z letos rekordno aktivnim Atleticom in dobil večjo veljavo tudi v slačilnici, ki jo vodi trener Diego Simeone. Drugi bo očitno še naprej igral v majici ambiciozne Atalante, saj ga klub iz Bergama ne pusti v Napoli in Romo, ki sta zagrizla za Kranjčana. »Jojo« bo tako spoznal edinstvene občutke igranja v ligi prvakov, gotovo pa mu bodo morali v klubu skoraj podvojiti dosedanjo plačo 1,3 milijona evrov – če se avgusta ne bo dodatno otoplilo na relaciji Bergamo–Neapelj ali Bergamo–Rim in bi 31-letnik vendarle zapustil relativno bližino Milana in slovenske meje.

Josip Iličić (levo) bi lahko ostal med glavnimi aduti Atalante tudi v ligi prvakov. FOTO: Reuters
Josip Iličić (levo) bi lahko ostal med glavnimi aduti Atalante tudi v ligi prvakov. FOTO: Reuters


Verbič šele v 3. kolu


Najdražja Kekova eksponata bi lahko v naslednjih mesecih dobila družbo večih reprezentančnih soigralcev. Bočni branilec zagrebškega Dinama Petar Stojanović je sinoči oddelal prvi »polčas« dvoboja 2. kola kvalifikacij za LP v Tbilisiju, enako velja za napadalca Romana Bezjaka, čigar Apoel je gostoval pri Sutjeski v Nikšiču. Drevi (20.00) bo sprejel enak izziv še branilec Miha Blažič, ki bo želel upravičiti vlogo favorita v majici Ferencvaroša. Ta bo v Budimpešti gostil malteško Valletto. Benjamin Verbič bi moral za preboj med evropsko elito storiti korak manj od kolegov – njegov Dinamo Kijev in Brugge se bosta namreč merila šele v 3. kolu (to je predzadnje sito kvalifikacij).


Drevi popravni izpit za Šporarja in soigralce


Tudi evropsko ligo 2019/20 bodo zaznamovali slovenski nogometaši. Skupinski del tekmovanja so si namreč zagotovili CSKA, St. Etienne in Lugano, četudi drži, da bo slednji krenil v novo sezono brez Domna Črnigoja. Kek v evropski ligi ostaja z Moskovčanom Jako Bijolom in napadalcem St. Etienna Robertom Berićem.

Jutri bodo pod lupo tekme Partizani : Šerif (Matej Palčič), Lokomotiv Plovdiv : Trnava (Alen Ožbolt) in Piast Gliwice : Riga (Uroš Korun), drevi pa se bodo sešli Slovaki in Kosovci. Prvi topničar Slovana iz Bratislave Andraž Šporar in njegovi soigralci bodo gostili Feronikeli (18.00), potem ko so presenetljivo zapustili na ščitu boj za ligo prvakov v Nikšiču.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine