Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na Stamford Bridgu se bo znova plesalo po italijanskih taktih

Novi trener Chelseaja je Enzo Maresca, ki je v premier legue v minuli sezoni vnil Leicester.
Enzo Mresca je Chelseajeve voditelje prepričal na klopi Leicestra, ki ga je že v pvi sezoni po izpadu iz premier league vrnil med najboljše. FOTO: Peter Cziborra Action Images Via Reuters
Enzo Mresca je Chelseajeve voditelje prepričal na klopi Leicestra, ki ga je že v pvi sezoni po izpadu iz premier league vrnil med najboljše. FOTO: Peter Cziborra Action Images Via Reuters
G.N., STA
31. 5. 2024 | 08:00
1:54

Po poročanju britanskih medijev imajo nogometaši londonskega Chelseaja novega trenerja. Daily Telegraph navaja, da bo ta položaj prevzel Enzo Maresca, ki so ga v četrtek pozno zvečer imenovali za novega glavnega trenerja. Štiriinštiridesetletni Italijan je bil pred tem eno sezono glavni trener Leicestra, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju Daily Telegrapha se je Italijan modrim pridružil s petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. S tem naj bi klubu zagotovili stabilnost po dveh letih pretresov pod novima lastnikoma, ameriškima vlagateljema Behdadom Eghbalijem in Toddom Boehlyjem.

Maresca, ki je bil do lani pomočnik Španca Pepa Guardiole pri angleškem prvaku Manchester Cityju, je poskrbel za takojšnjo vrnitev Leicestra v angleško elito po njihovem izpadu pred 12 meseci.

Slog nogometa 44-letnega Italijana naj bi navdušil tudi vodilne može pri Chelseaju, ki je bil po razhodu z Argentincem Mauriciem Pochettinom brez trenerja. Ta je na Stamford Bridgeu preživel le eno sezono.

Chelsea je klubsko sezono v Angliji končal na šestem mestu ter se uvrstil v evropsko konferenčno ligo, a so modri zgrešili kvalifikacije za ligo prvakov.

V preteklosti so moštvo s Stamford Bridgea žvodili Italijani, Claudio Ranieri, Gianluca Vialli, Gianfranco Zola, Roberto Di Matteo, Carlo Ancelotti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine