Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Na mestnem derbiju Olimpija znova ni našla poti do zmage

Nogometaši Olimpije so v prvi tekmi kola 1. SNL v Stožicah remizirali z Bravom z 1:1. Gostje iz Šiške so izenačili v drugem polčasu.
V Stožicah je Bravo potrpežljivo čakal na napako zmajev in jo dočakal v 80. minuti. FOTO: Blaž Samec
V Stožicah je Bravo potrpežljivo čakal na napako zmajev in jo dočakal v 80. minuti. FOTO: Blaž Samec
21. 9. 2024 | 22:15
21. 9. 2024 | 22:48
2:07

Še naprej traja niz nepremaganosti Brava na mestnih derbih z Olimpijo, odkar jih vodi Aleš Arnol. Tokrat so zmaji silovito začeli in povedli že v 3. minuti, nato pa preveč popustili, kar je v drugem polčasu Bravo kaznoval in si priboril pot do remija z 1:1 in dragocene točke. Jutri še tri tekme 1. SNL, Maribor in Celje bosta igrala v gosteh.

Dvoboj Olimpije in Brava v Stožicah je bil tudi dvoboj po današnjem večeru najvišje uvrščenih ekip na prvenstveni lestvici. Od prvega sodniškega žvižga dalje so nogometaši Olimpije pritisnili, že v 2. minuti je ob strelu z roba kazenskega prostora prišlo do igre z roko in Pedro Lucas je z enajstmetrovke Olimpijo popeljal v vodstvo.

Takole je Pedro Lucas že v 3. minuti popeljal Olimpijo v vodstvo.  FOTO: Blaž Samec
Takole je Pedro Lucas že v 3. minuti popeljal Olimpijo v vodstvo.  FOTO: Blaž Samec

Nato so zmaji nadzorovali potek srečanja in imeli v prve pol ure žogo večinoma v svoji posesti, pred polčasom pa je trikrat zapretil tudi Bravo. Namesto juriša je v drugem delu na zelenico pritekla še bolj bleda Olimpija, reševal jih je borbeni Agustin Doffo, ki je prekinil nekaj obetavnih protinapadov Šiškarjev. 

Za vztrajnost so bili gostje nagrajeni v 80. minuti, ko je bil izkušeni Matej Poplatnik na robu kazenskega prostora preveč osamljen, nizek strel se je odbil tik pred Matevžem Vidovškom, ki pa bi kljub temu lahko posredoval bolje. Žoga je pristala v mreži, rezultat se do konca ni več spremenil in še en mestni derbi v Ljubljani se je končal brez zmagovalca. Olimpija kljub temu ostaja prva na lestvici in bo na vrhu tudi po koncu 9. kola.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine