Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Domžale odpihnile Olimpijo pred velikim derbijem

Mrzla prha za zmaje že po treh minutah v Domžalah, po šestih sušnih tekmah Bravo le zmagal, derbi z dna Aluminiju.
Nogometaši Olimpije so sinoči v Domžalah pred prihajajočim velikim derbijem z Mariborom povsem odpovedali. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Nogometaši Olimpije so sinoči v Domžalah pred prihajajočim velikim derbijem z Mariborom povsem odpovedali. Foto Jože Suhadolnik/Delo
STA, B. E., S. U.
29. 11. 2020 | 15:27
29. 11. 2020 | 19:32
4:12
Derbi Ljubljanske kotline je bil prav nenavaden: zadnja tekma 14. kola se je komaj dobro začela, že so po pičlih treh minutah Domžalčani vodili proti Olimpiji z 2:0! Prav sproščeno so se gostitelji lotili naloge, se sprehajali skozi statično obrambo gostov in po tem vodstvu zlahka ohranjali premoč na igrišču. Ko je v 2. polčasu zadel še Dario Kolobarić, je bila tekma odločena – 3:0! In za povrh je malo zatem izkušeni kapetan gostov Miral Samardžić prejel rdeč karton, ko je v enem od dvobojem zadel s komolcem po obrazu Tamarja Svetlina, sicer sinoči enega najboljših na domžalski zelenici.

Resda so se pozneje zeleno-beli poskusili vrniti v igro po lepem Pavlovićevem golu s 25 metrov, toda od zasuka so bili vendarle pretirano oddaljeni. Sprijazniti so se morali s četrtim porazom v sezoni in za povrh z zelo slabo popotnico za veliki četrtkov derbi, ko se bodo v domačih Stožicah pomerili z vodilnim Mariborom.

Nogometaši ljubljanskega Brava so v nadaljevanju 14. kola 1. SNL premagali Celje z 2:1 (1:1). Po šestih tekmah so le prišli do nove zmage in prekinili niz dveh porazov, junak tekme pa je bil Mustafa Nukić, ki je državnim prvakom prizadejal šesti poraz v sezoni. Ljubljančani so se na lestvici približali Celjanom na točko, obe moštvi sta še vedno v spodnjem delu.

Bravo in Celje sta imela v prvem polčasu vsak svoja obdobja. Uvodoma so bili bolj konkretni gostitelji, ki so bili nevarni predvsem v 19. in 20. minuti. Obakrat je poskusil Nukić iz bližine in obakrat je bil na mestu vratar Matjaž Rozman. V 23. minuti je iz bližine zgrešil še David Brekalo, ki se je v 29. minuti vpisal med nesrečne junake. Po prekršku Vanje Drkušića nad Jakobom Novakom so namreč Celjani prišli do najstrožje kazni, ki jo je izvedel Filip Dangubić. Igor Vekić je žogo odbil, a jo je Brekalo nespretno in nesrečno poslal v lastno mrežo. V 41. so tudi Ljubljančani dobili enajstmetrovko po prekršku v kazenskem prostoru, Luka Žinko pa je bil zanesljiv strelec.

V uvodu drugega polčasa so bili znova odločnejši domači, vendar brez resnega strela proti vratom. V 81. minuti pa so le prišli do vodstva. Rozman je po strelu Martina Kramariča odbil žogo, a jo je v mrežo poslal Nukić.

Aluminij pa je z zmago v neposrednem dvoboju pustil Goričane same na dnu lestvice. Slednji so resda v Kidričevem bolje začeli, zabili vodilni gol, nakar je četa trenerja Slobodana Grubora le začela uveljavljati tisto, o čemer je hrvaški strateg govoril pred dnevi po porazu v Stožicah: da njegovo moštvo še zdaleč ne igra slabo, toda z napako ali dvema pokvari končni vtis in ostane brez točk. Tokrat pa je bilo pri domači vrsti vendarle več zbranosti, junak zmage je bil dvakratni strelec Alen Krajnc.


 

Prva liga Telekom Slovenije, 14. kolo


Sobota:
Mura : Koper 2:1 (Cipot 79., Gorenc 93.; Mulahusejnović 86.)
Maribor : CB24 Tabor Sežana 1:0 (Kronaveter 83./11m)

Nedelja:
Bravo : Celje 2:1 (Žinko 41./11m, Nukić 81., Brekalo 29./avt)
Aluminij : Gorica 2:1 (Krajnc 23., 63.; Bjelica 6.)
Domžale : Olimpija 3:1 (Jakupović 2., Svetln 4., Kolobarić 58.; Pavlović 71.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine