Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Muraši se iz Dublina vračajo z velikim remijem

Nogometaši Mure so na uvodni tekmi 2. kola kvalifikacij za konferenčno ligo remizirali z dublinskim St Patrick's Athletic (1:1).
Damir Čontala, trener Mure. FOTO: Leon Vidic/Delo
Damir Čontala, trener Mure. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
21. 7. 2022 | 22:41
21. 7. 2022 | 23:01
2:49

Mura je v uvodnem kvalifikacijskem kolu konferenčne lige dvakrat na kolena položila moldavsko ekipo Sfintul Gheorghe, na prvi tekmi 2. kola pa si je v irski prestolnici izborila lep izhodiščni položaj pred povratno tekmo čez sedem dni v Fazaneriji. Zmagovalca irsko-slovenskega obračuna v tretjem kolu čaka boljši iz bolgarsko-makedonskega dvoboja CSKA Sofija – Makedonija.

Prekmurci so v irski prestolnici uvodoma trpeli in trepetali. Irci so jih uvodoma povsem zasenčili, že v prvi minuti pa se je v lepi priložnosti znašel Barry Cotter, na srečo gostov pa je s šestih metrov streljal prek vrat. Izbranci Damirja Čontale so dolgo časa potrebovali, da so se privadili na agresivno igro gostiteljev. Irci so bili zelo nevarni, v 27. minuti pa so Sobočani nekoliko nepričakovano veselili vodilnega gola, ko je kosovski napadalec Mirlind Daku izkoristil grobo napako domačega branilca Harryja Brockbanka in zadel za 1:0.

Irska prevlada na Richmond Parku je po prejetem golu je malenkostno popustila, v 60. minuti pa je domača ekipa dosegla izenačujoči gol, po podaji Eoina Doyla je zadel Christopher Forrester. V zadnjih tridesetih minutah so 9-kratni irski prvaki še naprej napadali, v 75. minuti pa so zagrozili tudi Sobočani, prodor Žige Kousa po desni strani in njegov strel so domači nogometaši blokirali v zadnjem trenutku.

V končnici tekme se kljub jalovi pobudi St. Patrick's izid ni spremenil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine