Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Monaco izgubil derbi, za naslov le še Lille in PSG

Po porazu v derbiju proti Lyonu z 2:3 je klub iz Monte Carla tri tekme pred koncem izpadel iz boja za prvaka v francoskem nogometnem prvenstvu.
Derbi na Azurni obali med Monacom in Lyonom, ki se je razpletel z gostujočo zmago, je prinesel še vroč tretji polčas. FOTO: Valery Hache/AFP
Derbi na Azurni obali med Monacom in Lyonom, ki se je razpletel z gostujočo zmago, je prinesel še vroč tretji polčas. FOTO: Valery Hache/AFP
G. N.
3. 5. 2021 | 08:12
3. 5. 2021 | 10:19
1:40
Dramatičen zaključek francoskega nogometnega prvenstva se bo razpletal brez Monaca, in le z dvobojem vodilnega Lilla ter drugega Paris St-Germaina. Parižane jutri čaka še povratni polfinalni dvoboj lige prvakov v Manchestru, kjer bo poskušal nadoknaditi poraz proti Cityju z 1:2 v Parizu. Pogojno se za naslov lahko še potegujeta Monaco in Lyon, toda tri tekme pred koncem je njun zaostanek le prevelik.

V 35. kolu je Monaco potegnil krajšo na domačem igrišču proti Lyonu, ki ga je v boju za uvrstitev v ligo prvakov (3. mesto) obdržala le zmaga. V srhljivki je izpeljal čudež, saj je na Azurni obali zaostajal z 0:1 in v zaključek tekme šel z igralcem manj ter neodločenim izidom 1:1 (Kevin Volland 25.; Memphis Depay 57.).

V zadnjih petnajstih minutah je Lyon najprej prišel v vodstvo z 2:1 (Marcelo 77.), ko pa so gostitelji izenačili v 86. minuti z bele točke (Wissam Ben Yedder), se je zdelo, da je Monaco, če ne drugega, vsaj potrdil uvrstitev v kvalifikacije za ligo prvakov. Toda v 89. minuti je Lyon udaril še tretjič. Komaj 17-letni Mathis Ryan Cherki je za goste dosegel zmagoviti gol.

Vroč derbi je imel še »tretji polčas« po zadnjem sodnikovem žvižgu, v katerem sta bila izključena še po dva nogometaša na vsaki strani.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine