Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mislav Oršić je pokopal slavni Tottenham, izpadel tudi Milan

Nogometaši Dinama so se z zmago s 3:0 po podaljšku uvrstili v četrtfinale evropske lige. Petar Stojanović je edini preživeli Slovenec.
Mislav Oršić je spravil Tottenham na kolena. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
Mislav Oršić je spravil Tottenham na kolena. FOTO: Antonio Bronić/Reuters
STA, B. E.
18. 3. 2021 | 23:30
19. 3. 2021 | 00:18
3:24
Nogometaši zagrebškega Dinama so na današnji povratni tekmi osmine finala evropske lige v rednem delu nadoknadili dva gola zaostanka s prve tekme iz Londona, v podaljšku pa so dokončno spravili na kolena Tottenham in slavili zmago s 3:0. Junak tekme na štadionu Maksimir je bil Mislav Oršić, ki je dosegel tri gole v 62., 83. in 106. minuti.

Slovenski reprezentant Petar Stojanović je za hrvaške prvake igral od 90. minute, v tretji minuti sodnikovega podaljška pa je prejel rumeni karton. Stojanović tako ostaja edini slovenski predstavnik v evropskih tekmovanjih. Potem ko so v osmini finala lige prvakov izpadli Jan Oblak z Atleticom, Josip Iličić z Atalanto in Kevin Kampl z Leipzigom, je danes upanje izgubil tudi Benjamin Verbič. Njegov Dinamo Kijev je še drugič izgubil proti Villarrealu, tako kot v Kijevu tudi na povratni tekmi z 0:2. Oba gola za Špance je že v prvem polčasu dosegel Gerard Moreno.
 

Pogba je pokopal Milan


Med elitno osmerico so se poleg Dinama in Villareala prebili še Arsenal, Granada, Roma, Manchester United, Ajax in Slavia Praga. Manchester United je dopotoval k Milanu z neugodnim izidom 1:1 s prve tekme, a si na gostovanju vendarle zagotovil napredovanje. Zanj je zaslužen francoski zvezdnik Paul Pogba, ki se je v 49. minuti odlično znašel v kazenskem prostoru in poslal žogo pod prečko. Milan si priigral le eno priložnost, zapravil jo je Zlatan Ibrahimović, ki je v igro vstopil šele po prejetem zadetku.

Zlatan Ibrahimović je bil razočaran po porazu z Manchester Unitedom, za katerega je igral v  letih 2016-18. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Zlatan Ibrahimović je bil razočaran po porazu z Manchester Unitedom, za katerega je igral v  letih 2016-18. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Ajax je proti švicarskemu moštvu Young Boys dobil že prvo tekmo v Amsterdamu s 3:0, napredovanje pa tokrat le še potrdil z zmago z 2:0. Strelca golov sta bila David Neres v 21. in Dušan Tadić v 49. minuti z enajstmetrovko.

Podvig je uspel tudi praški Slavii. Potem ko je na domači tekmi z Glasgow Rangers igrala le 1:1, je na Škotskem zmagala z 2:0 po zaslugi golov Petra Olayinke v 14. in Nicolaeja Stanciuja v 74. minuti, ko so imeli gostitelji zaradi izključitve na igrišču dva igralca manj.


Neboleča poraza Arsenala in Granade


Arsenal je sicer izgubil proti pirejskemu Olympiakosu z 0:1, napredovanje pa si je priigral zaradi zmage na prvi tekmi s 3:1. Edini gol na tekmi v Londonu je dosegel Youssef El Arabi v 51. minuti.

Roma je po zanesljivi zmagi na prvi tekmi nad Šahtarjem s 3:0 v Kijevu znova zmagala z 2:1. Za zasedbo iz večnega mesta je oba gola dosegel Borja Mayoral v 48. in 72., za ukrajinsko pa Junior Moraes v 59. minuti.

Granada je v Budimpešti izgubila proti norveškemu Moldeju z 1:2, a napredovala zaradi zmage na prvi tekmi z 2:0. Za Molde sta zadela v polno Jesus Vallejo (29./avtogol) in Eirik Hestad (90./11 m), za andaluzijsko zasedbo pa Roberto Soldado (72.).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine