Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Milijarderje iz Newcastla premagali skromni študenti

Na Otoku je v koncu tedna, ki je bil na nogometnih zelenicah namenjem pokalnim tekmovanjem, najbolj odmeval poraz bogatega Newcastle Uniteda.
Slavje nogometašev iz slovitega univerzitetnega mesta je bilo po zadnjem sodnikovem žvižgu nepopisno. FOTO: Paul Ellis/AFP
Slavje nogometašev iz slovitega univerzitetnega mesta je bilo po zadnjem sodnikovem žvižgu nepopisno. FOTO: Paul Ellis/AFP
9. 1. 2022 | 13:00
2:38

Navijači Newcastle Uniteda so kljub prihodu brezmejno bogatih vlagateljev iz Savdske Arabije hitro spoznali, da bo moral novi trener Eddie Howe z ekipo še trdo garati, če se bo želel izogniti izpadu v nižji rang ligaškega tekmovanja. Nov boleč poraz so črno-beli utrpeli v tretjem kolu pokala FA, za nameček pred več kot 50.000 svojimi navijači, ki jih je z golom za zmago Cambridge Uniteda z 1:0 v drugem polčasu ohladil Joe Ironside. Ekipa iz slovitega študentskega mesta trenutno igra v tretji ligi, njen rekord na prestopni tržnici pa je nakup napadalca Steva Claridgea za 280.000 evrov leta 1992. Newcastle je samo za debitanta Kierana Trippierja nedavno Atletico Madridu plačal 15 milijonov evrov, sledijo pa verjetno še številne odmevne okrepitve.

Cambrdige je podpiralo 5000 navijačev na razprodani gostujoči tribuni štadiona St James' Park, kjer so se Ironsidu (po rodu iz bližnjega Middlesbrougha) izpolnile otroške sanje proti klubu svojega vzornika Alana Shearerja. Izdaten delež k zmagi gostov je prispeval tudi razpoloženi bolgarski vratar Dimitar Mitov, ki je posebej odmevno v izdihljajih tekme ustavil Joelintona.

Shearer: Zaslužena zmaga Cambridgea, zanikrna predstava Newcastla

»Med odraščanjem je bil Shearer moj idol, zdaj sem dosegel odločilni gol na St James' Parku. Ne morem verjeti, razpletlo se je kot v sanjah,« je dejal Ironside. Oglasil se je tudi Shearer, ki je vse od upokojitve glasen kritik svojega kluba, tudi po odhodu nepriljubljenega lastnika Mika Ashleyja pa zaenkrat nima veliko razlogov za veselje.

»Patetično,« je najprej na spletu objavil Shearer, ki je nato za BBC ob slavnem voditelju in nekdanjem nogometašu Garyju Linekerju moral večkrat odgovoriti na provokacije nekdanjega reprezentančnega kolega. »Mar res moramo govoriti o tem rezultatu? 52 tisoč gledalcev se je danes tam zbralo za tekmo tretjega kola pokala FA. Cambridge si je zaslužil zmago. Bili so izjemni. Čestitke jim, a upam, da so se (nogometaši Newcastla, op. a.) šli zahvalit, ker so si navijači zaslužili več od te zanikrne predstave, ki so jim jo igralci pripravili danes,« je bil kot vedno brez dlake na jeziku Shearer.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine