Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Atalanti je spodrsnilo proti Laziu

Vodilni AC Milan je v 20. kolu z 2:1 premagal Bologno, branilec naslova Juventus pa z 2:0 Sampdorio.
Josip Iličić in soigralci so tokrat ostali praznih rok. FOTO: Miguel Medina/AFP
Josip Iličić in soigralci so tokrat ostali praznih rok. FOTO: Miguel Medina/AFP
31. 1. 2021 | 23:00
31. 1. 2021 | 23:11
4:16
Nogometaši Atalante iz Bergama so na današnji tekmi 20. kola italijanskega prvenstva izgubili na domačem igrišču proti Laziu z 1:3 (0:1), medtem ko je Genoa v gosteh zanesljivo premagala Crotone s 3:0 (2:0). Atalanta je po nepopolnem krogu s četrtega nazadovala na šesto mesto, Genoa pa je s 16. napredovala na 14. mesto.

Za ekipo iz Bergama sta bila usodna slaba uvoda. V prvem polčasu je prvič kapitulirala že po pičlih treh minutah igre po golu Črnogorca Adama Marušića. podoben spodrsljaj si je privoščila v začetku drugega polčasa, v šesti minuti je zadel Argentinec Joaquin Correa. Slovenski reprezentant Josip Iličić je za ekipo iz Bergama igral do 67. minute, ko ga je zamenjal Nizozemec Sam Lammers. Kanček upanja na preobrat je Atalanti prinesel zadetek Hrvata Maria Pašalića v 79. minuti, le tri minute kasneje pa je kosovski reprezentant Vedat Muriqi tretjič zadel za rimsko moštvo in postavil končni izid na tekmi.
 

Milan uspešen v Bologni


Vodilno moštvo italijanskega prvenstva AC Milan je bilo v soboto uspešno na gostovanju pri Bologni (2:1), nove tri točke pa je osvojil tudi branilec naslova Juventus, ki je zmagal pri Sampdorii z 2:0.

Franck Kessie je bil uspešen z bele točke, Zlatanu Ibrahimoviću pa je pri tem spodletelo. REUTERS/Alberto Lingria FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Franck Kessie je bil uspešen z bele točke, Zlatanu Ibrahimoviću pa je pri tem spodletelo. REUTERS/Alberto Lingria FOTO: Alberto Lingria/Reuters


Na prvi današnji tekmi so prvouvrščeni Milančani od samega začetka nizali priložnosti, v 12. minuti je s prostega strela nevarno poskusil Theo Hernandez, a je dobro posredoval Lukasz Skorupski​, domači vratar pa je nato v 23. minuti dvakrat ustavil še Zlatana Ibrahimovića.

A le nekaj trenutkov zatem je njegov soigralec Mitchell Dijks​ storil prekršek za enajstmetrovko, kar je privedlo do spremembe rezultata. Skorupski je bil najprej na pravem mestu ob strelu Ibrahimovića, odbito žogo pa je v mrežo potisnil Ante Rebić.

V nadaljevanju polčasa je bila nevarna tudi Bologna, a je bil Riccardo Orsolini v 33. minuti premalo natančen z razdalje, šest minut zatem pa je strel Nicolaja Sansoneja ubranil Gianluigi Donnarumma.

V drugih 45 minutah sta bila dosežena dva gola. Najprej so Milančani podvojili vodstvo v 55. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno realiziral Franck Kessie, častni zadetek za domače pa je v 81. minuti dosegel Andrea Poli.


Juventus le začasno na tretje mesto


Aktualni prvak Juventus je zmagal na gostovanju pri Sampdorii z 2:0 in se začasno povzpel na tretje mesto, a že v nedeljo ga prehitela Roma z zmago nad Verono s 3:1.

Torinčani so v vsakem izmed polčasov dosegli po en gol. V 20. minuti je Alvaro Morata z desne strani podal pred gol, kjer je domače igralce prehitel Federico Chiesa in brez težav zadel za 1:0, končni izid pa je v 91. minuti postavil rezervist Aaron Ramsey, ki je unovčil nesebično podajo Juana Cuadrada.

Za Juventus je tokrat igral tudi Cristiano Ronaldo, ki je bil na pokalnem obračunu s Spalom deležen počitka. Portugalec je sprožil pet strelov, vendar ostal pri petnajstih golih v sezoni.


Lahko delo Interja


Poleg Milana je novo zmago zabeležil tudi drugi milanski klub Inter, ki je bil s 4:0 boljši od Beneventa.

Za modro-črne je dvakrat zadel Romelu Lukaku, po enkrat pa Lautaro Martinez in Riccardo Improta, ki je v sedmi minuti dosegel avtogol.

Slovenski čuvaj mreže Samir Handanović ni imel dela, saj Benevento ni sprožil niti enega samega strela v okvir vrat (razmerje strelov 12:0, v okvir 6:0).
Romelu Lukaku (levo) in Lautaro Martinez sta dosegla tri izmed štirih golov Interja. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Romelu Lukaku (levo) in Lautaro Martinez sta dosegla tri izmed štirih golov Interja. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters


Italijansko prvenstvo, 20. kolo


Sobota
Bologna : Milan 1:2 (Poli 81.; Rebić 26., Kessie 55./11m)
Sampdoria : Juventus 0:2 (Chiesa 20., Ramsey 91.)
Inter : Benevento 4:0 (Improta 7./ag, Martinez 57., Lukaku 67., 78. – Handanović je branil za Inter)

Nedelja
Atalanta : Lazio 1:3 (Pašalić 79.; Marušić 3., Correa 51., Muriqi 82 – Iličić je igraza Atalanto do 67. minute)
Spezia : Udinese 0:1 (De Paul 52./11-m)
Cagliari : Sassuolo 1:1 (Pedro 75.; Boga 94.)
Crotone : Genoa 0:3 (Destro 24., 50., Czyborra 29. – Zajc je igral do 61. minute za Genoo)
Napoli : Parma 2:0 (Elmas 32., Politano 82. – Kurtić je igral do 81. minute za Parmo)
Roma : Verona 3:1 (Mancini 20., Mhitarjan 22., Mayoral 29.; Colley 62.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine