Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Meščani želijo izgnati duhove lige prvakov

Po remiju z 1:1 je Manchester City v vlogi rahlega favorita za uvrstitev v finale lige prvakov. Pri Realu ostaja odprto vprašanje centralnega bloka v obrambi.
Na krilih izkušenj in po zaslugi filigransko natančnih podaj je Ilkay Gündogan eden najboljših vezistov letošnje sezone. FOTO: Reuters
Na krilih izkušenj in po zaslugi filigransko natančnih podaj je Ilkay Gündogan eden najboljših vezistov letošnje sezone. FOTO: Reuters
17. 5. 2023 | 05:00
17. 5. 2023 | 17:23
4:37

Žreb letošnje lige prvakov je gledalcem namenil obilico dvobojev težkokategornikov, polfinale med madridskim Realom in Manchester Cityjem pa je nedvomno češnja na torti, za marsikoga tudi finale pred finalom.

Po sezonah bridkih razočaranj se zdi, da so varovanci Pepa Guardiole naposled dozoreli. Na prvi tekmi so prevladovali in niti gol Viniciusa Juniorja, Real ga je dosegel iz prve priložnosti, jim ni spodrezal kril. Potrpežljivo so čakali na svojo priložnost in iz Madrida odnesli celo kožo, zdaj pa jih pred njihovimi navijači v Manchestru čaka ena najbolj pomembnih tekem v zgodovini kluba.

Cityjev stroj je po svetovnem prvenstvu začel mleti, ogromno zaslug za to pa ima njihov talisman Ilkay Gündogan. Izkušeni Nemec je metronom na sredini igrišča, po njegovih taktih se odvija igra in ko so podaje Gündogana tako natančne, kot so v tej sezoni, tudi Erlingu Haalandu in soigralcem ni težko najti poti do mreže.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine