Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mehičani s Francozom na čelu proti Brazilcem

Afriški prvaki se bodo v ponedeljkovem polfinalu klubskega SP postavili po robu favoriziranim zvezdnikom münchenskega Bayerna.
Francoz Andre-Pierre Gignac (na sredini) je zabil oba gola za Tigres. FOTO: Karim Jaafar/AFP
Francoz Andre-Pierre Gignac (na sredini) je zabil oba gola za Tigres. FOTO: Karim Jaafar/AFP
5. 2. 2021 | 00:02
1:28
V Katarju se je začelo klubsko svetovno prvenstvo v nogometu. Prvo oviro sta danes preskočila mehiški Tigres in Al Ahly iz Egipta.

V uvodni tekmi dneva so nogometaši Tigresa, prvaka območja Severne in Srednje Amerike ter Karibov, z 2:1 (2:1) strli odpor igralcev južnokorejskega kluba Ulsan Hyundai. Oba gola za mehiško zasedbo, ki se bo v nedeljskem polfinalu pomerila z južnoameriškim prvakom, brazilskim Palmeirasom, je dosegel 35-letni Francoz Andre-Pierre Gignac; prvega v 38. minuti, drugega pa z bele točke sedem minut pozneje. Azijske šampione je v 24. minuti v vodstvo popeljal Kee-Hee Kim.

V drugem dvoboju so bili uspešnejši nogometaši egiptovskega Al Ahlyja, ki so v Dohi z 1:0 premagali tekmece domačega kluba Al Duhail. Strelec edinega zadetka je bil v 30. minuti Hussein El Shahat. Afriški prvaki se bodo v ponedeljkovem polfinalu postavili po robu favoriziranim zvezdnikom münchenskega Bayerna, ki jim mnogi že vnaprej predajajo prestižno lovoriko.

Veliki finale bo na sporedu 11. februarja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine