Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Med eurom kar 1400 aretacij in skoraj sedem milijonov evrov

Kriminalisti so imeli tudi med letošnjim evropskim prvenstvom v nogometu polne roke dela.
Na stotine specializiranih kriminalistov je v 28 državah preiskovalo organizirane kriminalne skupine. FOTO: Ludovic Marin/Reuters
Na stotine specializiranih kriminalistov je v 28 državah preiskovalo organizirane kriminalne skupine. FOTO: Ludovic Marin/Reuters
M. Š., STA
14. 9. 2021 | 15:07
14. 9. 2021 | 15:36
1:43
Operacija Interpola, v kateri je mednarodna organizacija kriminalistične policije preverjala nelegalne stave med letošnjim evropskim prvenstvom v nogometu, je privedla do 1400 aretacij. Kot so danes sporočili iz Interpola s sedežem v Lyonu, je organizacija pri tem zasegla 6,7 milijona evrov gotovine.

Na tisoče racij v Aziji in Evropi je pripeljalo do zasega računalnikov in prenosnih telefonov, povezanih s skoraj 394 milijoni evrov v stavah. »Medtem ko smo euro 2020 večinoma spremljali kot preprosti navijači, je na stotine specializiranih kriminalistov v 28 državah merilo na organizirane kriminalne skupine, ki so želele zaslužiti milijone z nezakonitimi igrami na srečo in s tem povezanim pranjem denarja,« so zapisali v Interpolovi izjavi za javnost.

Hongkonška policija je pridržala več kot 800 osumljencev, med njimi tudi domnevno vodjo združenja za stavnice, ki ga nadzira triada. V eni od najuspešnejših operacij doslej v Hongkongu so policisti zasegli 2,3 milijona evrov gotovine in evidenco s podrobnostmi o milijonskih stavah. V Italiji, domovini evropskih prvakov, so med eurom v operaciji SOGA VIII preverili 280 stavnic in izrekli za 1,3 milijona evrov kazni za nelegalne stave.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine