Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborski dvoboj strelcev: Aljoša Matko proti Luki Štoru

Danes v Sp. Šiški prva tekma 5. kola 1. SNL med šestim Bravom in drugim Aluminijem.
Komaj 19-letni Aljoša Matko je s tremi goli začel svojo prvo  sezono med najboljšimi v Sloveniji. FOTO: NK Bravo/Sportida
Komaj 19-letni Aljoša Matko je s tremi goli začel svojo prvo  sezono med najboljšimi v Sloveniji. FOTO: NK Bravo/Sportida
9. 8. 2019 | 09:01
9. 8. 2019 | 09:38
2:51
V odsotnosti v minuli sezoni najboljšega strelca 1. SNL Luke Zahovića, ki naj bi po poškodbi v soboto prvič igral v tej sezoni, se je Maribor v slovenskem nogometnem prvenstvu otepal s slabo učinkovitostjo napadalcev. Pomenljivo je, da sta po štirih tekmah na vrhu lestvice strelcev napadalca, ki sta bila vzgojena v Ljudskem vrtu, 19-letni Aljoša Matko in 21-letni Luka Štor. Prvi je napadalec Brava, drugi Aluminija, danes ob 17.30 pa se bosta kluba in igralca prvič soočila v 1. SNL.

Bravo je ujel ritem in pogumnim igram na začetku sezone dodal še točke, Aluminij še ni izgubil, toda ni še pokazal privlačne igre.

»Pokazal smo veliko, toda vprašanje je, če bomo osvojili toliko točk, kot si želimo. Prepoznavne igre še nismo ujeli. Dosegamo veliko golov, ampak obstanek v ligi si bomo zagotovili s čvrsto obrambo,« je trener Brava Dejan Grabić analiziral dosedanji izkupiček in podobo novinca med najboljšimi ter pohvalil današnjega tekmeca, ki ima več prvoligaških izkušenj.

Toda v Sp. Šiški nimajo samo v Matku močnega aduta in vznemirljivega Mariborčana. Lansko poletje se je iz ravenskega Fužinarja v Ljubljano preselil 22-letni Mitja Križan. Sin Aleša Križana, sicer nekdanjega reprezentanta in branilca vijoličnih, ki je kot prvi Slovenec zaigral v premier league za moštvo Barnsley, je v minulem kolu v Celju atraktivno zabil svoj prvi gol v 1. SNL.
Luka Štor je najboljši strelec Aluminija. FOTO: Tadej Regent
Luka Štor je najboljši strelec Aluminija. FOTO: Tadej Regent


Matko, Štor in Križan so skupaj zabili že sedem golov, Maribor le tri. Vsi trije nimajo nikakršnih povezav z vijoličnim klubom in so žrtve mariborske kadrovske selekcije, po kateri v klubu vzgojeni fantje praviloma ne dočakajo priložnosti. Podobno kot je ni v minuli sezoni eden od najboljših strelcev 1. SNL Luka Sirk (15 golov), ki se je uveljavil pri Muri, od koder je poleti prestopil na Poljsko.

Pari 5. kola: Bravo – Aluminij (Sp. Šiška, danes ob 17.30), Triglav – Mura, Maribor – CB24 Tabor (oba 10. t. m.), Domžale – Celje, Rudar – Olimpija (oba 11. t. m.).

Vrstni red: Olimpija 10, Aluminij 8, Triglav in Tabor po 6, Mura (-1) 5, Bravo 4, Rudar, Celje in Maribor po 3, Domžale (-1) 1.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine