Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborčanom ne bo treba potovati v Moldavijo

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je prepovedala izvedbo tekem v moldavski regiji Pridnestrje.
Nogometaši Šerifa (v temnem dresu) so v minuli sezoni lige prvakov šokirali tudi Real Madrid. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Nogometaši Šerifa (v temnem dresu) so v minuli sezoni lige prvakov šokirali tudi Real Madrid. FOTO: Gleb Garanich/Reuters
Š. R., STA
25. 6. 2022 | 08:00
25. 6. 2022 | 08:10
1:47

Krovna evropska nogometna zveza Uefa je prepovedala izvedbo tekem v moldavski regiji Pridnestrje. Ta odločitev bo prizadela predvsem najmočnejši in v zadnjih letih najuspešnejši klub iz Moldavije Šerif iz Tiraspola, ki si bo tako moral najti novo začasno domovanje.

Uefa je sklenila, da zaradi zaostrenih političnih razmer na tem območju po invaziji Rusije na Ukrajino ne more dovoliti izvedbe tekem pod svojim okriljem na tem območju. Šerifu iz Tiraspola so zato že predlagali, da naj poišče novo lokacijo, na kateri bo gostil domače tekme v evropskih tekmovanjih. Šerif bo v kvalifikacijah za ligo prvakov igral z ekipo Zrinjski iz Mostarja, v 2. kolu pa bi lahko naleteli nanj Mariborčani, če bodo v 1. kolu izločili Šahtar iz Soligorska.

Nazadnje šokirali Real Madrid

Pridnestrje je sicer že od začetka vojne v Ukrajini znova v središču pozornosti svetovne javnosti, saj gre za še eno samooklicano republiko na območju nekdanje Sovjetske zveze, ki uživa podporo Rusije. Šerif je najmočnejši klub te regije, v prejšnji sezoni je v ligi prvakov presenetil in premagal celo sloviti Real Madrid. V zadnji sezoni je v moldavskem prvenstvu zmagal šestič v nizu, skupno pa je bil to že njegov 19. naslov prvaka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine