Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mariborčani bodo obšli Stožice in se ustavili v Sp. Šiški

V 16. kolu prve SNL danes dve tekmi, jutri tri. Polna Fazanerija na jutrišnjem spektaklu v Murski Soboti.
Soboški osrednji mož v zvezni vrsti Nino Kouter in ljubljanski adut Tomislav Tomić bosta narekovala ritem Mure in Olimpije v polni Fazaneriji. FOTO: Tadej Regent/Delo
Soboški osrednji mož v zvezni vrsti Nino Kouter in ljubljanski adut Tomislav Tomić bosta narekovala ritem Mure in Olimpije v polni Fazaneriji. FOTO: Tadej Regent/Delo
2. 11. 2019 | 10:50
2. 11. 2019 | 10:51
5:29
Po dobrem mesecu dni se Maribor vrača v glavno mesto. Zapeljal se bo mimo Stožic, kjer je konec septembra Olimpijo spomnil, da zmore več, kot kaže lestvica, in se ustavil v Spodnji Šiški. A današnja prva tekma 16. kola 1. SNL z Bravom bo le ogrevanje za jutrišnji spektakel v soboški Fazaneriji. Po pokalni srhljivki s srečnim koncem utrujeno in načeto Muro čaka tekma proti razigrani Olimpiji. Danes bo še tekma v Celju, jutri bo prva tekma v Sežani, zadnja pa v Kidričevem. Jesenski del so pri NZS skrajšali in se bo končal s tekmami 20. kola.

V Sp. Šiški Rudija Požega Vancaša ne čaka najboljše igrišče za igro v širino. FOTO: Voranc Vogel/Delo
V Sp. Šiški Rudija Požega Vancaša ne čaka najboljše igrišče za igro v širino. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Ljubljana: Bravo – Maribor (sobota, sodnik Bojan Mertik, 14): Če se pri Bravu ne obremenjujejo preveč s prihodnostjo v 1. SNL, potem se nima smisla ukvarjati s kadrovskimi potezami in taktičnimi odločitvami strokovnega štaba. Šiškarji s pristopom, kar bo, pa bo, ne bodo ohranili prvoligaškega statusa, najbrž pa jo bodo tu in tam komu zagodli. Olimpijini navijači srčno upajo, da bi jo kar Mariboru, ki v Ljubljani že deset let ni imel dveh tekmecev. Mariboru se sicer ni bati, da bi naleteli na fanatizem tekmecev, saj med njimi ni prav veliko Ljubljančanov, ki so sanjajoo o zmagah z vijoličnimi. Bojijo se lahko le lastne neigre, slabe dnevne forme ali narave. In tradicionalno napadanja neugodnega šišenskega igrišča. Najbolj tragično je, da Bravo in Olimpija skupaj ne premoreta sestaviti spodobne enajsterice z Ljubljančani ali iz Ljubljanske kotline.



Celje: Celje – Triglav (Rade Obrenović, 16.15): Po dveh ligaških težkokategornikih in pokalnem spodrsljaju proti Radomljam je izziv za trenerja Celja Dušana Kosića, da moštvo podžge k strelski lakoti. En sam gol so Celjani zabili v 270 minutah, od tega v 180 minutah proti drugoligašu. Zatajil je trojček Dario Vizinger, Ivan Božić, Mitja Lotrič. A tudi pomoči drugih ni imel. Pozabiti kaže na prepričanje, da jim Triglav, ki je v prvem dvoboju doma prejel kar pol ducata golov, ustreza. Kranjčani so drugačni in in še skrb manj imajo. Lotrič bo zaradi rumenih kartonov na tribuni namesto na igrišču.

Celjani po pokalnem spodrsljaju in za stik z vrhom potrebujejo zmago proti Triglavu. FOTO: Tadej Regent/Delo
Celjani po pokalnem spodrsljaju in za stik z vrhom potrebujejo zmago proti Triglavu. FOTO: Tadej Regent/Delo


Sežana: CB24 Tabor – Rudar (nedelja, Nejc Kajtazović, 14): So Velenjčani že v 2. ligi? Kaže, da so. Sežanci s prvim strelcem Predragom Sikimićem in z enim od prijetnejših odkritij jeseni med mlajšimi slovenskimi igralci Leonom Severjem brez drugoligaškega voljnega pristopa rudarjev »brez krampa in lopate«. Še bolj bi bil vesel v Velenju prehitro odpuščeni Almir Sulejmanović, ki na trenerskem stolčku Tabora kaže, da bi lahko še dolgo zdržal v 1. SNL. Od četrtega rešitelja na velenjski klopi Andreja Panadića je težko pričakovati čudeže. Kljub prvoligaškemu igralskemu kadru.
Almir Sulejmanović bo na krasu gostil svoje Velenjčane. FOTO: Roman Šipić/Delo
Almir Sulejmanović bo na krasu gostil svoje Velenjčane. FOTO: Roman Šipić/Delo


Murska Sobota: Mura – Olimpija (Damir Skomina, 16.45): Mura in Ante Šimundža od vrnitve v 1. SNL še nista premagala Olimpije, ampak vseh pet tekem (dve zmagi Olimpije) je bilo napetih in kakovostnih povrhu. Od derbija si veliko obetajo nevtralni navijači, soboški pa upajo, da bodo noge sveže in glave bistre po peklenskem ritmu tekem s 120-minutnim pokalnim vrhuncem s srečnim koncem. Čudež bi bil, da bi Šimundža pripravil moštvo in igro za enakovredno bitko. Kaj šele za zmago. Ljubljančani so po nogometnih merilih favoriti. Ključni sta svežina in kakovost. Vsaj 5000 prekmurskih duš v Fazaneriji ne bo dovolj, motivirali bodo tudi ljubljanske tujce, ki se v zeleno-belih dresih počutijo vse bolj domače.



Kidričevo: Aluminij – Domžale (Dragoslav Perić, 19): Smola? Tako se sprašujejo domžalski trener Andrej Razdrh in igralci, potem ko se jim je v Prekmurju izmuznila priložnost za evropsko vozovnico. Mar res? Obupati ne kaže, zaostanek za drugim, tretjim ali četrtim (vsi imajo po 28 točk) je res velik, a ni neulovljiv. Lov je treba začeti že z zmago v Kidričevem. Glede na stanje duha bi bila presenetljiva.

Vrstni red: Olimpija 33, Maribor, Aluminij in Mura po 28, Celje 24, Tabor in Domžale po 16, Triglav 14, Bravo 13, Rudar 5.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine