Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor takoj zgrabil priložnost in potrdil jesenski naslov

Po 17. kolu 1. SNL tretje Domžale in sedmo Gorico loči le točka. Maribor letos še v Domžale in Velenje, Olimpija pa v Kidričevo in Novo Gorico.
Luka Zahović je svoj gol proslavil z razkritjem, da bo kmalu postal očka. FOTO: Tadej Regent/Delo
Luka Zahović je svoj gol proslavil z razkritjem, da bo kmalu postal očka. FOTO: Tadej Regent/Delo
25. 11. 2018 | 21:21
5:12
Maribor je po Olimpijinem domačem spodrsljaju v 17. kolu 1. SNL takoj zgrabil priložnost in z zmago proti Krkškemu potrdil naslov najboljšega v prvem delu sezone. Do konca jesenskega dela prvenstva sta še dve tekmi, a ima 6 točk prednosti pred Olimpijo in boljšo skupno razliko v golih in v medsebojnih tekmah.V boju za 3. mesto, za katerega se potegujejo Domžale, Aluminij, Mura, Celje in Gorica, se obeta napet jesenski finiš. V zadnjih dveh tekmah bosta vodilna gostovala.

Ljubljančani ne bodo potrebovali tehtnejše analize, zakaj so zaostali za Mariborčani. V Stožicah so na devetih tekmah osvojili pičlih 14 točk od 27 možnih. Slabega domačega izkupička ne more nadomestiti niti odlična bera na gostovanjih, na katerih je Olimpija v osmih tekmah osvojila 19 točk. A tudi Mariborčani se ne morejo hvaliti z odličnostjo v Ljudskem vrtu. Na devetih tekmah so osvojili 18 točk, na osmih gostujočih pa še dve več kot tekmeci – 21.


Andrej Vombergar (levo) je bil v spodrsljaju Olimpije proti Muri za uteho vsaj strelec. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Andrej Vombergar (levo) je bil v spodrsljaju Olimpije proti Muri za uteho vsaj strelec. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Kmalu očka Luka prvi strl trd krški oreh


Ko je Luka Zahović v 63. minuti imenitno podajo Jasmina Mešanovića s prefinjenim strelom v desni kot vratarja Marka Zalokarja spremenil v mariborsko vodstvo, je odleglo vijoličnim privržencem. Veselju je sledilo še strelčevo odkritje. Z žogo pod majico je sporočil, da bo kmalu postal očka. Komaj 23-letni Luka Zahović in srčna izbranka Maja bosta na začetku prihodnjega leta postala starša.

Čeprav je bilo na koncu zanesljivih 3:0 (zadela sta še Marcos Tavares in Aleks Pihler), se je navijačem po prvi uri že prikazoval črn scenarij, saj Zahoviću ml., Tavaresu, Mešanoviću in drugim ni in ni šlo po načrtih. Premoči nikakor niso znali spremeniti v gol, medtem ko so gostje strpno čakali na veliko priložnost. V prvem polčasu so jo dočakali, a je bil Ante Vukušić iz oči v oči z vratarjem Kenanom Pirićem nespreten in ni deloval kot okrepitev z dodano vrednostjo.

Rudi Požeg Vancaš je z devetim golom v sezoni zelo blizu naziva najboljšega igralca jeseni. FOTO: Leon Vidic/Delo
Rudi Požeg Vancaš je z devetim golom v sezoni zelo blizu naziva najboljšega igralca jeseni. FOTO: Leon Vidic/Delo


Znova Rudi Požeg Vancaš


Savinjsko-šaleški derbi je odgovoril na vprašanje, kdo je v tej sezoni lokalni šampion. To je Celje, ki je še z drugo zmago v medsebojnih dvobojih ostal v boju za 3. mesto. Rudi Požeg Vancaš je Celjanom odprl pot do zmage. Belokranjcu je pri njegovem devetem golu v sezoni od dvajsetih celjskih s sijajno asistenco pomagal Lovro Cvek, medtem ko je Nino Pungaršek potrdil zmago po še eni lepi podaji, tokrat Daria Vizingerja.

Nino Pungaršek je še drugič jeseni dobil dvoboj z Velenjčanom Robertom Pušaverjem. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nino Pungaršek je še drugič jeseni dobil dvoboj z Velenjčanom Robertom Pušaverjem. FOTO: Leon Vidic/Delo


»Dobro smo igrali in za slovo od domačega občinstva v tem letu zasluženo zmagali,« je bil kratek in jedrnat domači trener Dušan Kosić, medtem ko gostujoči Marijan Pušnik ni skrival razočaranja. »Proti Olimpiji smo igrali odlično, si priigrali veliko priložnosti, proti Celju smo bili slabi,« Korošec ni iskal opravičil.


Domžale gor, Gorica dol


Na težkem in razmočenem igrišču v Kranju so Domžale že v 11. minuti prišle v vodstvo. Dario Melnjak je bil srečen in spreten, a v nadaljevanju ni bilo več sreče, zgolj domžalska kakovost. »Igrišče je bilo težko, bilo je veliko borbe, a smo ohranili napadalnost in, hvala bogu, smo po dolgem času osvojili tri točke,« je bil iskriv domžalski trener Simon Rožman.

»Po dveh hitrih in poceni golih se je bilo težko vrniti v igro. Bili smo preslabi za kaj več,« pa je priznal najboljši domači strelec Nejc Majcen.

Aluminij je pošteno pokvaril jesen Gorici, ki jo je izločil tudi v poklanem tekmovanju. V prvem polčasu je Bede Osuji zastreljal kazenski strel. Gostujoči vratar Luka Janžekovič ga je ubranil. Mož odločitve je bil Francesco Tahiraj, ki je po globinski podaji Maria Lucasa Horvata v drugem poskusu žogo le poslal za hrbet Gregorja Sorčana.

»Smo v slabem trenutku, če bi zadeli enajstmetrovko, bi pridobili na samozavesti. Nismo bili dovolj kompaktni in živahni in premalokrat nevarni,« je po četrtem porazu v petih tekmah ocenil goriški trener Miran Srebrnič. »Vedeli smo, da bo prvi gol odločilen. Janžeković je odlično ubranil kazenski strel, a je Sorčan reševal Goričane v prvem polčasu,« pa je dodal gost Oliver Bogatinov.

Ocene s savinjsko-šaleškega derbija.
Ocene s savinjsko-šaleškega derbija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine