Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Maribor se je ubranil z igralcem manj

V prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za evropsko ligo je slovenski prvak kljub izključitvi Dina Hotića v 57. minuti izvlekel ugoden izid 0:0. Povratna tekma bo v četrtek v Ljudskem vrtu.
Prvo tekmo med Ludogorcem in Mariborom je v Razgradu od prve minute igral tudi najučinkovitejši Mariborčan v zadnji tekmah Rudi Požeg Vancaš. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Prvo tekmo med Ludogorcem in Mariborom je v Razgradu od prve minute igral tudi najučinkovitejši Mariborčan v zadnji tekmah Rudi Požeg Vancaš. FOTO: Voranc Vogel/Delo
22. 8. 2019 | 21:35
22. 8. 2019 | 23:01
7:26
Na vzhodu Bolgarije v Razgradu se je za slovenskega nogometnega prvaka Maribor predzadnje dejanje letošnjih kvalifikacij začelo zelo obetavno. V prvi tekmi 4. kola kvalifikacij za evropsko ligo je proti Ludogorcu iztržil 0:0. Do ugodnega izida je prišel junaško, ves čas tekme se je branil, od 57. minute pa je igral le z desetimi možmi, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Dino Hotić. Najboljši posameznik je bil vratar Kenan Pirić.

Konec! Maribor je zdržal. Ludogorec kljub več kot 40 minutam igre z igralcem več ni našel luknje v mariborski igri. Maribor je trpel, toda za povratni dvoboj razplet brez golov ne spreminja veliko. Maribor mora v Ljudskem vrtu zabiti gol več, če želi napredovati.

79. minuta: Marcelinho je z 20 m zatresel prečko.

77. minuta: Od Hotićeve izključitve se igra le še na mariborski polovici. Mariborska obramba je čvrsta, gostitelji so tako rekoč nemočni.

66. minuta: Pirić je odbil Keserüjev strel s 13 m rahlo z desne strani.

57. minuta: Dino Hotić je zaradi spotikanja prejel še drugi rumeni karton. Prvega je nekaj minut prej prav tako zaradi spotikanja, ko je moral prekiniti pobeg tekmeca. Sicer se v prvih minutah drugega polčasa se razmerja sil na igrišču niso spremenila, Maribor se je branil.

55. minuta: Nedjalkov je po podaji s prostega strela z desne strani z glavo z 8 m z leve strani meril vratarjev dolgi kot in za las zgrešil.

Konec 1. polčasa: Maribor je dosegel, kar je želel in ubranil mrežo nedotaknjeno. Ludogorec je ves čas pletel mrežo, imel žogo debelo v svoji posesti, toda izrazito obrambni Mariborčani niso odstopili od načrta in se disciplinirano ter moštveno branili. Ubranili so se tudi zahvaljujoč vratarju Piriću. Poskusi napadalnejpše igre so bili zelo redki.  

39. minuta: Mitja Viler je z nespretnim posredovanjem in kratko podajo do vratarja omogočil priložnost Cicinhu, a je bil Pirič dovolj zbran, da je tekmecu onemogočil boljšo izvedbo strela. 

24. minuta: Rudi Požeg Vancaš je s 26 m streljal prek vrat. Maribor je bil v dosedanjem delu tekme v izrazito podrejenem položaju.

24: minuta: Claudio Keserü je po predložku s prostega strela zagrozil po strelu z glavo.

21. minuta: po eni od redkih napadalnih akcij Maribora in podaji z leve strani na drugo vratnico je Rok Kronaveter rahlo zamudil in žogo preusmeril mimo desne vratnice.

Mariborski vtratar Kenan Pirić je bil v Razgradu najboljši vijolični mož. FOTO: Reuters
Mariborski vtratar Kenan Pirić je bil v Razgradu najboljši vijolični mož. FOTO: Reuters


20: minuta: Nedjalkov je znova streljal, a z 20 m in z desno nogo. Pirić je strel po tleh v njegov desni kot odbil, v nadaljevanju akcije pa je z bližine sijajno ubranil Jorginhov strel z glavo.

17. minuta: Anton Nedjalkov je s 30 m silovito sprožil, vratar Kenan Pirić je žogo odbil v kot.

5. minuta: Izraelec v domači zasedbi Dan Biton je s 15 m s strelom po tleh mimo desne vratnice prvič resneje ogrozil mariborska vrata.

1. minuta: S sredine igrišča je prvi začel Maribor.

Trener Maribora Darko Milanič pri izbiri začetne enajsterice ni presenetil. V njej je tudi osmoljenec zadnjih tekem, branilec Špiro Peričić, v konici napada pa Luka Zahović

Maribor je evropski ples začel julija v najmočnejšem razredu za ligo prvakov. Prejšnji teden je Rosenborg razblinil njegove sanje o četrti uvrstitvi v »champions league«, a ima Maribor še vedno priložnost, da si četrtič priigra uvrstitev v skupinski del evropske lige.

Po nekoliko presenetljivi madžarski zaušnici je Ludogorec v drugem kakovostnem razredu kvalifikacij zanesljivo opravil s tekmecema: najprej je s skupnih 5:1 (1:1, 4:0) premagal islandskega nasprotnika Valur – iz boja za LP ga je izločil prav Maribor s 5:0 –, nato pa še valižanskega The New Saints z 9:0 (5:0, 4:0). Maribor je na poti do 4. kola kvalifikacij za EL izločil (ker je zabil gol več v goste) še švedskega prvaka AIK (2:1, 2:3).

Formi enih in drugih sta se skozi poletje korenito spreminjali, Ludogorčeva se je vzpenjala, Mariborova je padala, zato je bolgarski prvak v vlogi manjšega favorita. Tekmovalni učinek pa je vendarle v senci denarnega izkupička. Maribor je doslej že zaslužil1,44 milijona evrov, napredovanje v skupinski del pa bi mu navrgel še 2,92 milijona €. V nadaljevanju tekmovanja bi vsak neodločen izid prinesel 190.000 €, zmaga pa 570.000 €.


Ludogorec : Maribor 0:0


Ludogorec Arena, sodnik Jakob Kehlet (Danska).

Ludogorec: Iliev, Cicinho, Forster, Moti, Nedjalkov, Biton (od 65. Marcelinho), Abel (od 78. Swierczok), Badji, Jorginho, Wanderson (od 72. Tchibota), Keserü.

Maribor: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić, Požeg Vancaš (od 80. Mešanović), Kronaveter (od 65. Kramarič), Zahović (od 65. Tavares).

Rdeči karton: Hotić (57, 2RK).

Drugi izidi prvih tekem 4. kola


Slovan Bratislava : Paok 1:0

(Andraž Šporar je za Slovan igral vso tekmo, Kenan Bajrić je bil na klopi).
Andraž Šporar bo s Slovanom v Solunu branil minimalno prednost proti favoriziranemu Paoku. FOTO: Slovan Bratislava
Andraž Šporar bo s Slovanom v Solunu branil minimalno prednost proti favoriziranemu Paoku. FOTO: Slovan Bratislava


Suduva : Ferencvaros 0:0

(Miha Blažič je za Ferencvaros igral vso tekmo).


AEK : Trabzonspor 1:3

Ararat : Dudelange 2:1

Alkmaar : Antwerp 1:1

Braga : Spartak Moskva 1:0

Celtic : AIK 2:0

Linfield : Qarabag 3:2

Astana : Bate Borisov 3:0

København : Riga 3:1

FCSB : Guimaraes 0:0

Feyenoord : Hapoel Berševa 3:0

Gent : Rijeka 2:1

Tibor Halilović (levo) je v Gentu zadel za Rijeko, ki ima navkljub porazu ugoden izid za povratno tekmo. FOTO: AFP
Tibor Halilović (levo) je v Gentu zadel za Rijeko, ki ima navkljub porazu ugoden izid za povratno tekmo. FOTO: AFP


Legia : Rangers 0:0

Malmö : Yehuda 3:0

PSV : Apollon 3:0

Strasbourg : Eintracht Frankfurt 1:0

Torino : Wolverhampton 2:3

Partizan : Molde 2:1

Espanyol : Zorja Lugansk 3:1

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine