Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

ManCity korak bližje naslovu

Varovanci Pepa Guardiole v 35. kolu angleškega nogometnega prvenstva odpravili Leeds.
Ilkay Gundogan je dvakrat zatresel mrežo in zapravil najstrožjo kazen. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Ilkay Gundogan je dvakrat zatresel mrežo in zapravil najstrožjo kazen. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Š. R., STA
6. 5. 2023 | 18:37
6. 5. 2023 | 20:56
2:16

Nogometaši Manchester Cityja so uspešno opravili svojo nalogo v 35. kolu angleškega prvenstva in storili še korak k novem naslovu državnega prvaka. Na domačem igrišču so z 2:1 premagali Leeds, ekipo, ki se krčevito bori za obstanek. Oba gola za domače je že v prvem polčasu dosegel Ilkay Gündogan.

Nemški reprezentant bi lahko v 84. minuti dosegel tretji gol, a ni izkoristil najstrožje kazni, zadel je vratnico. Sledila je kazen, gosti so prek Rodriga izid znižali in poskrbeli za nekaj strahu domačih igralcev in navijačev. Ti so se bali, da bo kazen še večja, tudi zaradi številnih neizkoriščenih priložnosti, predvsem njihovega najboljšega strelca Erlinga Haalanda. A razplet je bil za njih vendarle srečen.

Četa Pepa Guardiole, ki je na svojem štadionu zmagala že na 14. zaporedni tekmi, ima zdaj ob enakem številu odigranih tekem štiri točke prednosti pred Arsenalom. Tega v nedeljo čaka težko gostovanje pri tretjeuvrščenem Newcastlu.

Liverpool je ohranil teoretične možnosti, da se uvrsti v ligo prvakov, predvsem pa je potrdil peto mesto na lestvici. Z 1:0 je ugnal neugodni Brentford, tri točke mu je prinesel gol Mohameda Salaha v 13. minuti, egiptovski napadalec je že tretjo sezono dosegel mejo 30 golov v vseh tekmovanjih.

Postavil je tudi rekord v številu zaporednih golov na Anfieldu, na domačem štadionu je bil natančen devetkrat zapovrstjo, skupno pa je na domači zelenici dosegel že 100 golov. To je bil sicer njegov 186. gol za ekipo iz mesta Beatlov, s čimer se je na klubski lestvici najboljših strelcev izenačil s Stevenom Gerrardom.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine