Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Manchester United bližje labodjemu spevu kot čudežu

V drevišnjih povratnih tekmah osmine finala bo PSG v Prizu branil prednost z 2:0, Roma pa v Portu z 2:1.
Francoski zvezdnik Kylian Mbappe, ki je že v na Old Traffordu zabil en gol, bo osrednji mož bitke na Parku princev. FOTO: AFP
Francoski zvezdnik Kylian Mbappe, ki je že v na Old Traffordu zabil en gol, bo osrednji mož bitke na Parku princev. FOTO: AFP
6. 3. 2019 | 19:53
4:00
David De Gea je bil v zadnjih petih sezonah štirikrat najboljši nogometaš Manchester Uniteda po izboru navijačev. Tudi v tej kaže, da bo opravil s kolegi, a bo tekmovalno ostal v senci uspešnejših vratarjev iz drugih klubov. Kot na primer pri Paris St. Germainu zimzelenega Gianluigija Buffona, ki je že v prvi tekmi enega od posladkov osmine finala na Old Traffordu mlajšega kolega ugnal v kozji rog.

Verjetnost je, da bo Španec drevi na Parku Princev, kjer bo sodil Damir Skomina, imel labodji spev. Ne bo presenečenje, če bo najboljši mož vražjega moštva, a tolažilna nagrada bo bržčas sledila z novo pogodbo. Po njej bi Španec postal najbolje plačani klubski igralec s 580.000 evrov tedenske plače.



Od LP so si pri Unitedu veliko obetali od trenutka, ko je PSG ostal brez poškodovanega brazilskega virtuoza Neymarja, pred prvo tekmo pa še brez urugvajskega matadorja Edinsona Cavanija. A odsotnost Južnoameričanov za po odstrelu Joseja Mourinha prerojeni United ni bila dovolj, bodoči nogometni kralj Kylian Mbappe in na Old Traffordu odpisani Angel di Maria sta bila premočna.

Unitedove možnosti, da bi v Parizu lahko nadoknadil zaostanek z 0:2, so navkljub optimizmu še vedno trenerja na preizkušnji Oleja Gunnarja Solskjærja merljive v promilih odstotkov. Norvežan ne bo imel na voljo kar deseterice članov prvega moštva: Anthonyja Martiala, Jesseja Lingarda, Juana Mate, Andera Herrere, Nemanje Matića, Mattea Darmiana, Phila Jonesa, Antonia Valencie, Alexisa Sancheza (vsi poškodovani) in izključenega na prvi tekmi Paula Pogbaja.

»Ne odpišite nas, v minulih tednih smo bili odlični v gosteh. Ne bomo se vdali brez boja. Šli bomo v tekmo in v njej uživali. Raje bi zmagal s 4:2, kot da bi ujel 2:0. Če bo ob odmoru 1:0, se lahko v drugem polčasu zgodi marsikaj,« je pred letom v Pariz povedal 41-letni »menedžer«.

V pariškem taboru so realni. »Spominjamo se porazov v Barceloni z 0:4 in 1:6. Ampak ne smemo igrati s strahom, prav tako ne s preveč samozavesti. Vse pa nam gre po načrtih,« je povedal Nemec na pariški klopi Thomas Tuchel.


Beli dim iz Rominega dimnika?


Če bo preživela, ne bo ognja v hiši. Če ne, se bo iz dimnika rimskega kluba kmalu pokadil beli dim. Trener Eusebio di Francesco se zaveda, da je njegova prihodnost pri Romi odvisna od razpleta na Zmajevem štadionu v Portu. S prednostjo z 2:1 si ne more veliko pomagati, a se lahko tolaži, da je bila zmaga v prvi tekmi ena od najsvetlejših trenutkov v tem letu. Po sobotnem porazu z 0:3 v mestnem derbiju proti Laziu, ki je Romo oddaljil od uvrstitve v LP v naslednji sezoni, ima Di Francesco vse manj podpore, kandidata za njegovo nasledstvo sta dva: Portugalec Paulo Sousa in Christian Panucci.

Minuli konec tedna je ujezil tudi tabor Porta. Modro-beli so pred domačimi navijači izgubili veliki derbi z Benfico, bržčas tudi naslov prvaka. Strasti lahko pomiri le napredovanje v četrtfinale.

»Šteje moštvo. Samozavest črpamo iz vsakodnevnega treninga in ne iz posameznikov. Vse je v naših rokah. Moramo zmagati, ni pa nujno, da takoj zabijemo gol. Roma je zelo učinkovita ekipa, ravnotežje igre bo najpomembnejše,« je pred tekmo, ki Portu lahko povrne del sijaja, povedal trener in nekdanji igralec Lazia, Sergio Conceicao.


ni podpisa
ni podpisa

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine